To je to što me zanima!

Klingonci su okupirali Donji Miholjac i skuhali svoj grah

Ljubitelji serijala Zvjezdanih staza i ufolozi uživali su u klingonskom grahu. U Donjem Miholjcu je njih stotinjak imalo svoju treću konvenciju
Vidi originalni članak

U dvorcu Mailath u Donjem Miholjcu od petka do nedjelje nekoliko stotina hrvatskih ljubitelja “Zvjezdanih staza” i ufologa sastalo se na svojoj trećoj konvenciji. Stjepan Zvonarić govorio je o 10. obljetnici otkrića Paškog trokuta, Anđelko Zadravec povezao je krugove u žitu s fenomenologijom NLO-a, a ostali su s istomišljenicima iz cijele Hrvatske uživali u klingonskom grahu, romulanskom pivu, razgledavali izložbe slika i modela iz popularnoga televizijskog serijala.
- Zabodete li šestar u Donjem Miholjcu i povučete kružnicu, vidjet ćete da su otamo podjednako udaljeni Sarajevo, Zagreb, Budimpešta i Beograd. Rastegnete li šestar, tad će ista kružnica povezivati Lepenski vir, Paški trokut i meteorske kratere duž austrijsko-češke granice. E, to je specifičnost Donjeg Miholjca i zbog toga smo upravo predodređeni biti središtem hrvatskih zanesenjaka u izvanzemaljsko te ljubitelja kultne serije 'Zvjezdane staze’ - rekao je Marko Jurinjak, jedan od organizatora konvencije. Marko kaže da su u skladu s izraženim pretjerivanjem njemu omiljenih Klingonaca iz “Zvjezdanih staza” pripremili poseban grah za kulinarski specijalitet konvencije i prozvali ga klingonskim grahom.
- Čili smo dobili iz Meksika, a paprike smo nabavili u Mađarskoj. Slanina i meso su domaći. Slavonci se hrane slično Klingoncima te je i to jedan od razloga zašto je hrvatsko središte ljubitelja 'Zvjezdanih staza’ u Slavoniji - objasnio je Marko.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • stardoll 01.09.2009.

    http://hr.test-iq.com/#114704

  • cibo 31.08.2009.

    @miki-zg bosanci nisu vulkanci jer oni se odricu osjecaja i sve risavaju logikom. prije bi reka da su Kardasijanci jer oni jos viruju da je nekad bilo bolje dok je bilo starih vladara(tito i taj dir) ljudi nekuze kad ne gledaju zvjezdane staze pa misle da balinam.

  • miki-zg 31.08.2009.

    Hehe, cibo - legendo.. dobar.. samo bi još dodao da su prema toj podjeli bosanci zasigurno vulkanci :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare