To je to što me zanima!

Knin: Vandali razbili spomenik srpskim stradalnicima iz rata

Spomenik na ćirilici su, na poticaj Udruženja porodica nestalih Srba iz Hrvatske, 2011. godine podigli mještani na 'Sjećanje na Golubićane stradale u ratovima'
Vidi originalni članak

U Golubiću kraj Knina vandali su u noći na petak s više udaraca čekićem uništili spomenik koji su mještani, na poticaj Udruženja porodica nestalih Srba iz Hrvatske, 2011. godine podigli na 'Sjećanje na Golubićane stradale u ratovima'. Policija je izvijestila kako je nepoznati počinitelj oštetio spomenik ispisan na ćirilici, kojom prilikom je nastala materijalna šteta oko više tisuća kuna. 

- Slijedi daljnje policijsko postupanje s ciljem otkrivanja počinitelja - kaže policija. 

Spomenik je u prvoj verziji imao i popis od 35 imena stradalih, ali su ona bila maknuta zbog pobune braniteljskih udruga, koje su na njemu našle nekoliko vojnika tzv. Republike Srpske Krajine koji su poginuli u velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku.

Idi na 24sata

Komentari 342

  • black metAll 15.09.2013.

    ..doći će mi suze..

  • KrupniKamen 15.09.2013.

    Mislite vi sta hocete, ali nijedan spomenik ne treba razbijati zato sto nije podignut bezveze !

  • Štrumpf2007 15.09.2013.

    Draga vlado te razni čelnici općina i sl. kuda se gurate gdje Vam nije mjesto? Ajmo koristiti onu staru - reciprocitet - koliko oni podignu spomenika nama i našim žrtvama toliko ćemo i mi njima. Mislim da ćemo na taj način uštedjeti 100-tine tisuća kuna ili eura.

Komentiraj...
Vidi sve komentare