To je to što me zanima!

Koban izlet: On je jedva ostao živ, a prijatelj mu se smrznuo

Austrija: Prijatelji iz Njemačke krenuli su put vrha u austrijskim Alpama. Uhvatila ih je oluja. Manfred je napravio bivak da se zaštiti dok je Lutz odlučio otići po pomoć
Vidi originalni članak

Dugih 40 godina Lutz L. (73) i Manfred K. (65) odlazili su u planine. Prošle srijede njih su dvojica krenuli put Austrije, u Alpe. Trebao je to biti još jedan lijepi izlet. Odlučili su se na lakši put do vrha. Trebali su hodati tri sata, no iz nepoznatog razlog oni su i nakon osam sati bili na putu za vrh. 

Na visini od 2500 metara uhvatila ih je oluja. Borili su se s vjetrovima, koji su na mahove puhali i do 150 km/h. Padali su snijeg i kiša. Nisu se mogli kretati, a na mobitelu nisu imali signala. Shvatili su da su u opasnosti. Manfred je odlučio napraviti bivak, sklonište koje će ga barem malo zaštiti od naleta vjetra, snijega i kiše. 

Njegov prijatelj Lutz odlučio se spustiti u podnožje do obližnjeg planinarskog doma gdje će potražiti pomoć. No nakon 200 metara hoda se smrznuo i preminuo. Nestanak planinara prijavile su njihove supruge nakon što se s njima nisu čule tri dana. Spasioci su Manfredov bivak spazili iz helikoptera. Uspio je preživjeti tri dana hladnoće.

Pothlađenog su ga odmah prebacili u bolnicu. Temperatura tijela bila mu je samo 29 stupnjeva, piše Bild.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • user_28947 19.09.2012.

    gora ni nora, nor je tisti, ki gre gor. :)

  • stevo đurić 19.09.2012.

    čudno da nisu česi??

  • hanahhhh 19.09.2012.

    73 i 65,baš pametno da u tim godinama idu u planine

Komentiraj...
Vidi sve komentare