To je to što me zanima!

Kod Bihaća nađeni posmrtni ostaci generala Vlade Šantića?

Istražitelje je na lokaciju naveo zaštićeni svjedok, no je li zaista riječ o Šantiću pokazat će DNK analiza. Svjedok je tvrdio da ga je ubila postrojba vojne policije 5. korpusa Armije BiH
Vidi originalni članak

U okolici Bihaća pronađeni su ljudski ostaci, a istražitelji pretpostavljaju da se radi o generalu Hrvatskog vijeća obrane Vladi Šantiću, koji je ubijen još 1995. godine, piše Klix.ba.

Na lokaciju ih je naveo zaštićeni svjedok, no je li zaista riječ o Šantiću pokazat će DNK analiza. Svjedok je ustvrdio da ga je ubila postrojba vojne policije Petog korpusa Armije BiH. Tijelo je nakon ubojstva ubačeno u plastičnu bačvu te zaliveno gipsom.

MUP Federacije BiH podigao je kaznenu prijavu protiv sedmero ljudi koji se sumnjiče za Šantićevo ubojstvo. Prvoosumnjičeni je ratni zapovjednik 502. brigade Armije BiH Hamdija Abdić zvani Tigar.

General Vlado Šantić bio je zapovjednik HVO-a u regiji Bihaća. Misteriozno je nestao u noći na 8. ožujka 1995. iz hotela "Sedra" kod Bihaća. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • krempi 31.01.2014.

    Boroš,nemoj pričati gluposti muslimanisu tako podmukao naraod da nemožeš vjerovati,jasam se borio protiv njih.Žao mije što nismo bili gori prema njima.

  • bembara 30.01.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • boros 30.01.2014.

    ...ja,kao pripadnik(u cetri godine...op.a.)i HV,HVO-a a i AR BiH,mogu samo reci,da su...jedino "borci AR BiH bili cisti u ratu",prokletom ratu...uhh,ne ponovilo se...

Komentiraj...
Vidi sve komentare