To je to što me zanima!

Kod Brača srdelom na udici digli tunu tešku 301 kila

Jedva su je uspjeli svladati i konopcem zavezati za brod. Došli su do obale obale i morali su čekati jutro da im mještani pomognu da je izvuku vani
Vidi originalni članak

Tunu tešku 301 kilogram ulovio je ribolovac, poduzetnik Žarko Šimić iz Prološca prije nekoliko dana u vodama između Brača i Hvara, milju i pol od obale. 
- U brodu dugačkom 5 metara prijatelj i ja otišli smo ciljano u lov na tune. Stavili smo srdelu na udicu i spustili je na dubinu od oko 35 metara. Čekali smo gotovo dva sata dok udica nije počela trzati, a kad je potegla oko 17 sati, išli smo za njom skoro do Hvara - priča nam ponosni Šimić. Tek oko pola noći uspjeli su svladati tunu te su je  vezali konopima za brod i dovukli do uvale Osibova na Braču. Izvukli su je na kamen utvrdili da je pravi 'kapitalac'.
- Čekali smo do zore da mještani ustanu i pomognu nam  izvući je na suho, a kad smo je ugledali, sreći nije bilo kraja - govori ponosni ribolovac. Ova se tuna, saznajemo od njega, u Japanu prodaje po 100 dolara na kilu, a on je na svojoj izgubio više od tisuću eura. Naime, riba mu je slomila ribički štap vrijedan upravo toliko. Žarko je tunu podijelio sa prijateljima i kako kaže čekat će ponovno jednu ovakvu priliku. Ribolovom se bavi već 5 godina. Za ribolov na tune imao je jednodnevnu dozvolu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • siptarcina 20.08.2009.

    Ubojice .

  • danalena 20.08.2009.

    KOMPLIMENTI !!!

  • bimbala 20.08.2009.

    kad samo pomislim kolike ribetine plivaju našim morem...brrr... OT: čestitam na ulovu! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare