To je to što me zanima!

'Kod nas građani ne plaćaju zdravstveno, a razvijamo čak pet svojih cjepiva protiv korone'

Njezina Ekscelencija Loipa Sánchez Lorenzo kaže kako Kubanci imaju efikasno zdravstvo. Bore se protiv COVID-a i ne žele ni jednu tuđu dozu, čak ni rusku ili kinesku. Na ljeto će cjepiva ponuditi i Europi
Vidi originalni članak

Mi smo jako ponosan narod, znate. Želimo samo cjepivo koje je proizvela naša znanost i imamo čak pet kandidata za to. Nismo kupili niti uzeli ni jednu dozu tuđeg cjepiva, ne, čak ni ruskog ili kineskog, ali je zato s našim kandidatima dosad cijepljeno više od milijun ljudi. Znanost je naš najbolji i prvi proizvod, tek onda turizam, što ćemo svijetu pokazati još jednom, govori nam Njezina Ekscelencija Loipa Sánchez Lorenzo, veleposlanica Kube za Austriju, Hrvatsku i Sloveniju. Ekskluzivno za Express priča o trenutačnom, vrlo teškom stanju na Kubi, nakon što im je samo u pandemiji Trumpov SAD nametnuo još više od četrdeset sankcija, pa ih sad broje 240. 

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 159

  • Fabijan. 28.04.2021.

    Kod njih bolnice ne duguju veledrogerijama, kod njih je sve besplatno. Lijekovi su besplatni. Na Kubi nema kupoprodaje, svi sve svakome poklanjaju. Pričam ti priču...klasična komunjarska propaganda.

  • Pegula moj 28.04.2021.

    Znači, Kuba jedina na svijetu ima cjepivo protiv rata. Sav ostali svijet traži lijek protiv raka, a ovi imaju cjepivo 🤣

  • jerko_ 28.04.2021.

    Amerikanci imaju poslovicu: "There's no such thing as free lunch". Drugim riječima, ništa na svijetu nije besplatno. To da Kubanci ne plaćaju zdravstveno je pričam ti priču. Plaćaju, itekako. Možda se to ne zove tako, ali ga sasvim sigurno plaćaju, ovako ili onako. Zdravstvo ima svoje troškove, ono košta i to netko na neki način mora pokriti. Sumnjam da u Kubi novci rastu na drveću.

Komentiraj...
Vidi sve komentare