To je to što me zanima!

Kod Rogoznice uhvatili ribu od 300 kg, pa je vratili u more

Bucanj je najveća riba koštunjača, a može narasti do 3,2 metra duljine i težiti više od dvije tone. On nije rijetkost za naše ribare, ali nije omiljena u našim krajevima
Vidi originalni članak

U akvatoriju Rogoznice ribari su u utorak na parangal uhvatili ribu bucanj. Točna kilaža se ne zna jer je riba puštena u more. 

Fotografiju je objavila Facebook stranica 'Splitska peškarija', a parangalist procjenjuje da je riba bila teška oko 250 do 300 kilograma. 

Bucanj je najveća riba koštunjača, a može narasti do 3,2 metra duljine i težiti više od dvije tone. On nije rijetkost za naše ribare, a iako je riba jestiva u našim krajevima nije omiljena, piše Dalmatinski portal.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • skofun 29.01.2020.

    Vratili su je u more jer je nejestiva, sigurno ne bi vratili jadransku plavorepu tunu od 300kg....to ti je kao da baciš u more 50k hrk

  • stuey1710 29.01.2020.

    "U ljudskoj prehrani veliki bucanj nema ulogu u većini svijeta, s iznimkom područja Dalekog istoka. Najveća tržišta su Tajvan i Japan, gdje se meso velikog bucnja smatra delikatesom, i upotrebljavaju sve dijelove ove ribe" Ima li nešto što ne jedu?

  • colonelo 29.01.2020.

    Što nisu anku mrak taritaš vratili tamo gdje su je ulovili? Nije baš tristo kg, nije baš ni "riba" ali je čudnovata i rijetka, jel'?

Komentiraj...
Vidi sve komentare