To je to što me zanima!

Kod Starog Petrovog sela iz tračnica je iskočilo 12 vagona

Na 260. kilometru željeničke pruge Zagreb-Tovarnik iz tračnica je iskočilo 12 od ukupno 37 praznih teretnih vagona vlaka. Ozlijeđenih nema. U tijeku je očevid
Vidi originalni članak

Teretni vlak na relaciji Tovarnik-Zagreb, koji je vukao prazne željezničke vagone u Kutinu, iskočio je u četvrtak oko 3.30 sati iz tračnica, 200-tinjak metara prije ulaska u Željezničku postaju Staro Petrovo Selo. Iz kompozicije, koja je imala 37 vagona, nešto manje od polovice je izletjelo iz tračnica, točnije 12 vagona koji su završili preko dva kolosijeka. Dio vagona se prevrnuo, a većina je završila u kamenom nasipu pruge. Osim štete na vagonima štetu su pretrpjeli i signalni uređaju uz prugu. 

Na svu sreću u ovoj željezničkoj nesreći nije bilo ozlijeđenih. Na mjesto nesreće odmah su izašli povjerenstvo HŽ-a i policija koji su započeli očevid koji bi kada bude okončan trebao dati odgovor zbog čega je došlo do iskakanja vlaka. 

Neslužbeno doznajemo da se teretni vlak u trenutku nesreće kretao brzinom oko 80 kilometara na sat i da je razlog ovoj nesreći kvar na podvozju jednog od vagona. Slična nesreća u kojoj je također došlo do iskakanja teretnih vagona iz kolosijeka dogodila se između Dragalića i Nove Gradiške, nekoliko kilometara zapadnije 15. studenog prošle godine. Tada su vagoni bili natovareni umjetnim gnojivom. 

Unatoč nesreći željeznički promet nije prekidan već je preusmjeren na sporedni kolosijek željezničke postaje, pa su iz HŽ-a upozorili na moguća kašnjenja u putničkom prometu.  

Idi na 24sata

Komentari 48

  • DOWNSIDEUP_ 19.10.2012.

    Jebi upravu HŽ-a kad za 400 ljudi konstantno šalju 2 jebena putnička vagona! Moram se tiskat 2 ipo sata u vlaku koji je jednako toliko i kasnio. Stvarno ne znam koju vražiju mater uopće putujem vlakom...

  • valentinnk 19.10.2012.

    jedine radionice koje vrše popravke vagona (sl. brod, čakovec) su izmanipulirane i oštećene od strane hž-a jer su svojim katastrofalnim ulaganjima osiromašile taj dio sestrinstva hž-a. nažalost dogodit će se situacija da ćemo morati vagone slati van na popravke jer su kod nas popravci "neisplativi".

  • Aurelije13 19.10.2012.

    Vlada konačno mora uložiti novac u održavanje vagona i infrastrukture,a ne samo pričati,imaju novaca za skupe limuzine koji su oteli od radnika. Uložite tamo gdje treba!! Ne u propalice sa kupljenim diplomama,koji mlate praznu slamu i vozikaju se okolo po domjencima-žderačinama...

Komentiraj...
Vidi sve komentare