To je to što me zanima!

Kokorići: Do svojih kuća mogu jedino preko skela

Podzemna rijeka Betina izlila se i poplavila više kuća u Kokorićima. Selo je odsječeno od Vrgorca, a voda je na mjestima u selu visoka do dva metra
Vidi originalni članak

Već nekoliko dana traje agonija u selu Kokorići koje je doslovno pod vodom odsječeno od Vrgorca. Nakon prestanka kiša mještani su mislili da je sve iza njih, ali u utorak su se vode podzemne rijeke Betine izlile i poplavile nekoliko kuća u Kokorićima. Po glavnoj cesti prema Vrgorcu ne može se voziti, a visina vode na ulazu u selo je preko dva metra. Najteže je u kući Mate Pervana. Podrum je pod vodom i sve što je bilo unutra je uništeno.
- Ma ljudi moji, ovo je ogromna šteta. Ne samo za moju obitelj već i za ostale obitelji čije su kuće pod vodom - priča Mate koji do svoje kuće može jedino preko drvene skele. U Kokorićima je pod vodom ostalo zarobljeno više od 200.000 sadnica vrgoračkih jagoda. Mještani u ovom trenutku ne žele ni procjenjivati kolike su štete uzme li se u obzir da je ovaj kraj uz jagode poznat i po vinovoj lozi i voćnjacima. Trenutna visina vode u Kokorićima na mjestima je i preko pet metara, pa učenici ne mogu ni do škole u Vrgorcu. U Kokorićima su u utorak tijekom dana boravili predstavnici županije i grada Vrgorca.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare