To je to što me zanima!

Kolaps na granici s BiH: Zbog uhićenih carinika stao promet

Velik broj carinika uhićen je i suspendiran zbog sumnje da su bili članovi kriminalnih grupa. Teretni promet je u kolapsu, a kamioni u kolonama čekaju i do dva dana
Vidi originalni članak

Teretni promet na graničnim prijelazima između BiH i Hrvatske danima je u kolapsu, a razlog za to je bizaran jer je veliki broj carinika uhićen i suspendiran zbog sumnje da su bili članovi kriminalnih grupa.

Najteža situacija je na prijelazu u Gradišci gdje vozači kamiona čekaju i po dva dana da bi prešli granicu. Na tom prijelazu je kolona od najmanje stotinu kamiona, a tenzija među vozačima mogla se sjeći nožem. Na svakom koraku mogli su se vidjeti vozači koji nisu galamili zbog loših putova ili kvarova na kamionima, već su na sav glas i na raznim jezicima spominjali carinske službenike dok su ih kolege podržavale dugim trubljenjem sirenama. Službenicima na prijelazu su, međutim, ruke vezane. Na ovom terminalu 18. i 19. lipnja suspendirano je 12 carinika, kojima je zabranjeno obavljanje ovog posla.

- Ovo je strašno, vozim karton iz Zagreba i čekam već oko 24 sata. Ranije sam najčešće za par sati završavao papire, a sad, kako stvari stoje, to će potrajati nekoliko dana. Imam dovoljno vode i hrane, ali mi ponestaje strpljenja - rekao je jedan od vozača.

Kamioni su zakrčili i sve gradske ulice oko terminala, koji se nalazi u samom centru Gradiške. Ogorčeni vozači nervozno su hodali oko svojih kamiona i čekali da se uhodaju novi carinici koji su pritrčali u zamjenu.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • dobro jutro 28.06.2014.

    Svi su korumpirani,pa ako trebas poslati nesto bez da vozis u osobnom automobilu,uvijek je bilo ubaci meni u kamion,ili cak u autobus prolazi bez problema

  • dika2 28.06.2014.

    Bosanci bar imaju muda za ovako nešto kad to slijedi na našim graničnim prelazima? prošao sam sto puta s mitom samo pitaš jal može imam kombi pun polovni skija i svačega a on kaže spremi dvije glave ili jednu ovisi o raspoloženju.A iz jednog manjeg mjesta na spomenutom prelazu sa slovenijom radi 11 carinika i svi se poznaju a nitko ne vozi auto ispod 20-50 tisuća eura i bahati su do bola a kancelarija puna mita alkohola i čokoladi i svega majko mila gdje živimo što nas hitler ne okupira onda svima bi bilo danas super

  • e moj narode... 27.06.2014.

    cariniku je rođendan. Kolege se dogovaraju što da mu kupe. Jedan kaže - motor, a ostali će: MALO JE! Drugi kaže- auto, a ostali će: MALO JE! Treći kaže - kupimo me kuću, a ostali će: MALO JE! Četvrti će: 'A da ga pustimo večeras da radi sam? Ostali uglas odgovore: PUNOOOOOO JE!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare