To je to što me zanima!

Kolegice, bez straha, radi se tek o Kaznenom pravu

U KAMPANJI PREDAVAO: Iako je zbog izborne utrke mogao izbivati s fakulteta, Ivo Josipović je predavao kako mu studenti ne bi bili zakinuti...
Vidi originalni članak

Josipović je i nakon fakulteta na obje fronte bio uspješan. I kao pravnik i kao glazbenik. Na poslijediplomskom studiju kaznenopravnih znanosti magistrirao je 1985. godine. Doktorirao je 1994. godine temom "Pravo o uhićenju i pritvoru u kaznenome procesnome pravu". Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu dr. Ivo Josipović predaje danas kolegije Kazneno procesno pravo, Međunarodno kazneno pravo i Prekršajno pravo.
- Prolazio je pokraj nas. Kampanja je već bila počela, ali je došao na fakultet i održao nam seminar. Kolegica je bila nervozna zbog učenja, a on joj je rekao: "Ne bojte se, pa to je samo Kazneno pravo!" - kaže jedan student.
Položio je i sudački ispit. Objavio je 85 znanstvenih i stručnih radova te napisao 50-ak skladbi za domaće i strane izvođače.

AUTOR JE ZAKONA O SURADNJI S HAAGOM
Ivo Josipović kao student je uređivao teorijski časopis Pravnik, koji je izlazio na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Već tad je napisao mnogo stručnih tekstova o pravnoj problematici. Na prijedlog Mate Granića imenovan je hrvatskim promatračem na Haaškom sudu. Bio je i član Savjeta za suradnju sa sudom. Napisao je Ustavni zakon o suradnji RH s Haaškim sudom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare