To je to što me zanima!

Kolekcionar: U 15 god. skupio više od 1500 različitih autića

Pravu strast sam otkrio sakupljajući službena vozila, poput policijskih, hitne pomoći i sličnih. Trenutačno imam oko 300 različitih službenih vozila, rekao je Ivan Klinec
Vidi originalni članak

Pravu strast sam otkrio sakupljajući službena vozila, poput policijskih, hitne pomoći i sličnih. Trenutačno imam oko 300 različitih službenih vozila iz cijelog svijeta, a najviše je onih policije, rekao je Ivan Klinec (36), sakupljač iz Varaždina.

U intervjuu za portal eVaraždin rekao je kako se u autiće zaljubio kad je kupio prvi primjerak njemačke hitne pomoći. Impresionirala ga je količina detalja koji su krasili igračku. Do tada se bavio maketarstvom, pa je odlučio promijeniti hobi. Dosad ih je skupio 1500.

- Pažljivo sam izrađivao modele i nisam razmišljao o svijetu kolekcionarskih autića. Kad sam malo istražio i vidio koliko je to veliko tržište, odlučio sam se za promjenu hobija - priznaje Ivan.

Uz službene modele, zaljubio se i u automobile iz filmova. Tako njegove police služe za parking autića iz “Brzih i žestokih”, “Mamurluka”, “Batmana”, Jamesa Bonda, “Povratka u budućnost” i drugih. Među njima je i žuta trokolica iz britanske serije “Mućke”. Svojim hobijem “zarazio” je i oca, koji svaki tjedan traži nove modele za sina.

- Tata je nakon godina traženja i sam naučio razlikovati one kolekcionarske i jeftine plastičnjake. Zna i sve proizvođače - ponosan je Ivan.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Chelavi 14.11.2015.

    baš si klinec ebem te antrava idi nesto podbaci pod sebe il kupi pravio auto fino ga zagrij pa ces imat i ti sta trpat

  • Lix007 12.11.2015.

    dijete u odraslom tijelu.

  • Mate Marcin Marinković 11.11.2015.

    Cisto sumljam da je ikad kara!

Komentiraj...
Vidi sve komentare