To je to što me zanima!

Kolektivni ugovor je sramotan! Ne pada mi na pamet potpisati

Spomenka Avberšek najavila je parafiranje Kolektivnog ugovora za zdravstvo dok Ivica Babić kaže kako ih Vlada očito ne shvaća ozbiljno. Kaže kako je ovo previše
Vidi originalni članak

Čelnica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek najavila je parafiranje novog Kolektivnog ugovora za zdravstvo, piše HRT

Čelnik Sindikata liječnika u štrajku Ivica Babić prijedlog novog Kolektivnog ugovora nazvao je sramotnim. Rekao je kako mu 'ne pada napamet' potpisati ga. 

- Koliko je ponuda sramotna, cijena sata pripravnosti subspecijaliste iznosi osam kuna neto po satu, a poslodavac može tog doktora cijeli mjesec rasporediti da bude kod kuće. Kada doktor dođe obaviti posao u noćnim satima neto iznos po satu je 38 kuna, ponuđena cijena dežurstva je niža od redovne cijene rada tog doktora. Stvarno je i od ove Vlade to previše. Nisam šokiran ponudom, nego je ovo ponižavajuće, no nas nitko poniziti neće. Očito nas ne žele ozbiljno shvatiti, morat ćemo ih na to itekako prisiliti i urazumiti. Ovakav tekst ne pada mi napamet parafirati, on je čak ispod razine koju smo prethodno dogovorili. To govori o ozbiljnosti druge strane i sad je jasno zašto je Vlada pregovore razvlačila dva mjeseca - rekao je Ivica Babić.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić istaknuo je kako Kolektivni ugovor ne isključuje nijednog zaposlenika u zdravstvu.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • liliana 16.11.2013.

    Poznato je da liječnici imaju male plaće,ali svima je tako u ovoj zemlji ako nije političar ili tajkun.Ali jedna stvar me smeta.Ono radno vrijeme na čekanju doma.O tome bi mogli raspravljati.Zašto nemate u bolnici vrsnog specijalistu u svako doba.Bolnica radi od 0_24h.Jedan ujutro jedan popodne i jedan u noći.Ali oni bisvi radili samo ujutro.Nejde to baš tako.

  • dr4rgus 13.11.2013.

    Kad bude objavljen sljedeći članak o tome kako doktori odlaze u inozemstvo, onda će isti ovi koji sada po komentarima pljuju doktore zbog traženja boljih uvjeta, te iste doktore pljuvati jer su otišli tamo gdje ih cijene i pošteno plaćaju.

  • elf 13.11.2013.

    ne znam gdje su zapele koverte sa otkazima. Zasto ne podnesete ostavke, ako necete raditi?! Na zavodu ima dovoljno nezaposlenih doktora koji bi, uvjeren sam, radili za razliku od vas!

Komentiraj...
Vidi sve komentare