To je to što me zanima!

Kolika je prosječna mirovina u Njemačkoj, a kolika kod nas?

Normalan životni vijek zahtijeva da nakon odrađenih 40 godina staža čovjek ode u zasluženu mirovinu i uživa u putovanjima ili pomaže unucima. Je li to moguće?
Vidi originalni članak

Plastične boce postale su toliko tražena roba u našoj državi da ih je teško pronaći i u kantama za smeće. Čim se pokoja pojavi, pojavi se i umirovljenik koji je cijeli život marljivo radio, i eto sada kopa po otpadu. I tržnice su lokacija na koju vrebaju. Kada trgovci odu kućama, umirovljeni profesori izlaze i brzinski sakupljaju ostatke voća i povrća jer radnici sa šmrkovima nestrpljivo čekaju da očiste tržnicu. 

Oni koji još ne traže dodatnu zaradu ili hranu na cesti, s malim mirovinama jedva preživljavaju. Mnogi bi, da nemaju djecu, bili gladni. No to tako ne bi trebalo biti. U razvijenim zemljama ljudi se vesele mirovini jer tada imaju priliku malo uživati, putovati... 

Nijemac prosječno dobije oko 1200 eura mirovine što bi bila odlična plaća u našoj zemlji

Pomisao na mirovinu u Hrvatskoj je jednaka noćnoj mori. Građani bi najradije radili sve dok ih ne pokopaju jer znaju da će s mirovinom teško živjeti. 

Nijemac prosječno dobije oko 1200 eura mirovine što bi bila odlična plaća u našoj zemlji. Prosječna mirovina u Hrvatskoj iznosi oko 300 eura, no ima umirovljenika koji moraju preživljavati s puno manjim iznosima. Ali, da im je netko rekao da će na kraju radnog vijeka gladovati, na vrijeme bi počeli razmišljati o starosti. 

Da su uplaćivali životno osiguranje, sada ne bi sakupljali boce već bi kao npr. njemački umirovljenici ležali uz more i napokon uživali u plodovima svojeg rada. 

Životno osiguranje odlično je za popunjavanje kućnog budžeta u starosti. Isplata se može dogovoriti u jednakim mjesečnim ratama ili se sav novac može uzeti odjednom i npr. otići na put oko svijeta. 

Ugovori životno osiguranje već danas. Klikom saznaj više!

Idi na 24sata