To je to što me zanima!

Koliko škola zapravo štrajka? Jedni tvrde 80%, a drugi 30%

Nastavit ćemo sve dok postoji volja članova sindikata da se bore za svoje interese. Kad oni posustanu i mi ćemo posustati. Možemo i do Božića, kaže Vilim Ribić
Vidi originalni članak

Prema navodima sindikata, i u srijedu se nastavlja štrajk prosvjetara koji ne odustaju od zahtjeva da im se plaće povećaju za četiri posto. 

Sastanak sindikata s ministrom obrazovanja Vedranom Mornarom u utorak nije urodio plodom. Prosvjetari su tražili pismenu potvrdu da će dobiti željeno povećanje plaća, dok je Mornar predao pismo namjere u kojem je naveo kako će prijedlog razmotriti s novom Vladom i u skladu s proračunskim mogućnostima za iduću godinu. Sastanak je trajao tek nešto manje od 30 minuta.

Mornar i sindikati ne slažu se ni u postotku prosvjetnih radnika koji štrajkaju. Sindikati tvrde da je u utorak štrajkalo 80 posto prosvjetara, dok Mornar tvrdi da je u štrajku bilo 30 posto.

Predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić tvrdi vrijeme za štrajk ne može biti bolje od onog predizbornog.

- Vrijeme čak nismo birali mi nego ga je birao Zoran Milanović izabravši mogućnost da jednom sektoru plaće rastu, a onome kojemu je obećao nisu rasle. Milanović nije imao vremena da se s nama nađe, morao je ići po izložbama, partijima i domjencima. Štrajk je uvijek jedna vrsta pritiska, možete vi to zvati ucjene, ali to je legalni pritisak - kazao je Ribić u utorak za Dnevnik 3 HRT-a.

- Mi imamo namjeru nastaviti sve dok postoji volja članova sindikata da se bore za svoje interese. Kad oni posustanu i mi ćemo posustati. Možemo i do Božića ako oni budu htjeli - rekao je Ribić.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Rondaxx 30.09.2015.

    Pola ljudi ovdje ne shvaca da je najmanji problem novac ovdje.. Strajkaju iz principa jer su zdravstvu povecali place a njima nisu a pod istim su ugovorom...

  • colonelo 30.09.2015.

    ... ma štrajka uopće nema ... kao ni radova na sabirnom logoru na Prevlaci ... sve se može doznati iz vladinih izvora i vladinih medija ... nikom drugom ne vjerovati i to je to ... strava ...

  • MarioModri 30.09.2015.

    Neka tuđu dijecu ne koriste u svoje prljave štrajkove i mogu probat raditi u nekom trgovačkom lancu za minimalac pa da vide koliko im je u školi dobro.

Komentiraj...
Vidi sve komentare