To je to što me zanima!

Predsjednica: Neću dopustiti odugovlačenje i ultimatume!

Hrvatska treba sposobno vodstvo okrenuto budućnosti koje će omogućiti gospodarski rast. Hrvatska nema vremena za gubljenje, rekla je Kolinda Grabar Kitarović
Vidi originalni članak

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je u ponedjeljak održala konferenciju za novinare. U priopćenju iz Ureda Predsjednice je priopćeno kako će se Grabar Kitarović obratiti javnosti nakon potpunih rezultata glasovanja za izbor zastupnika u Hrvatski sabor koje koje će objaviti Državno izborno povjerenstvo.

Predsjednica je čestitala Andreju Plenkoviću i HDZ-u koji je relativni izborni pobjednik. Rekla je da iako, su pojedinci imali neprimjerene izjave u kampanji, ipak u njoj napravljen značajan demokratski iskorak jer je bila usmjerena na egzistencijalne probleme građana, a ne na podjele.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Slabiji odaziv građana moramo shvatiti kao poruku upozorenja svima da odgovornije obnašaju dužnosti i vrate povjerenje u politiku - rekla je Grabar Kitarović. Čim dobije službene rezultate DIP-a krenuti će se u proces sastavljanja vlade. 

- Slabiji odaziv birača moramo shvatiti kao poruku svima da odgvornije rade svoje dužnosti i vrate povjerenje u državu. Pred nama su konzultacije. Želim naglasiti kako neću dopustiti odugovlačenje i ultimatume koji iritiraju javnost i nisu put temeljima stabilne vlade. Hrvatska nema vremena za nova politička nadmudrivanja. Hrvatska treba sposobno vodstvo okrenuto budućnosti koje će omogućiti gospodarski rast. Hrvatska nema vremena za gubljenje - rekla je Grabar Kitarović.  

Podsjetimo, prema neslužbenim rezultatima HDZ je osvojio 61 mandat, a Narodna koalicija, predvođena SDP-om i Milanovićem osvojila, za njih, razočaravajućih 54 mandata. 

Idi na 24sata

Komentari 370

  • 16.09.2016.

    predsjednica mi se nikako i nikada nije svidjala,kod nje je primjetna licemjernost,zadaje niske udarce i tada nesvjesno stisne usne u crtu,to je i u njezinoj predizbornoj kampanji bilo primjetno na suceljavanju-previse toga sebi daje za pravo......ima daleko pametnijih zena od nje ali se ne vole eksponirati-dok ona uziva da se pokazuje i prikazuje i do sada samo je u tome uspjesna

  • ljubica ljubičica_1 15.09.2016.

    A da viste poznati po tome da stojite iza svojih rječi !

  • 13.09.2016.

    Koje fejkanje predsjedničkog sustava kojeg nema, nema ovlasti, ništa. Ajde ak imaš hrabrosti, ak budu ovi opet zavlačili, poništi izbore i raspiši nove, otkud ti još 250 milja?

Komentiraj...
Vidi sve komentare