To je to što me zanima!

Kolinda Grabar Kitarović jako tijesno pobijedila i u Vukovaru

Kolinda Grabar Kitarović je na predsjedničkim izborima opet pobijedila u Vukovarsko–srijemskoj županiji. U drugom krugu je dobila 59,49 posto glasova
Vidi originalni članak

Kako se i očekivalo Kolinda Grabar Kitarović je na nedjeljnim izborima pobijedila i ovaj put u Vukovarsko – srijemskoj županiji.

Nova hrvatska predsjednica dobila je u drugom krugu predsjedničkih izbora 59,49 posto glasova. Grabar Kitarović pobijedila je u svim gradovima na području županije kao i u većini općina. Najneizvjesnije bilo je u Vukovaru gdje je Grabar Kitarović također pobijedila ali tijesno. Naime, ona je osvojila 51,66 posto glasova, a sada već bivši predsjednik Ivo Josipović 48,34 posto.

Kada je riječ o općinama Grabar Kitarović u većini njih ostvarila je više nego uvjerljivu pobjedu. Između ostalih pobijedila je i u Općinama Babina Greda i Tordinci gdje je SDP na vlasti. Josipović je pak odnio najveći broj glasova u Općini Gunja.

Ipak, najuvjerljiviji rezultati zabilježeni su u općinama sa većinskim srpskim stanovništvom (Borovo, Markušica, Negoslavci i Trpinja). U tim općinama također je zabilježen veći odaziv nego u prvom krugu i još uvjerljiviji broj glasova na strani Josipovića. Prema podacima državnog izbornog povjerenstva Josipović je u Općini Borovo osvojio 96,59 posto glasova, Markušici 96,14, Trpinji 94,06, a Negoslavcima čak 98,72 posto.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • babl123 13.01.2015.

    Kolinda i bez dijaspore bi bila pobjednica. ak ne vjerujes kalkulator u ruke i izračunaj...

  • The Stand 12.01.2015.

    "Prvo" sto mi upada u oci u ovom clanku jest da su najuvjerljiviji rezultati u opcinama sa vecinski srpskim stanovnistvom. Prema ovom clanku "ispada" da je 49,26% glasaca u najmanju ruku prosrpski nastrojeno.

  • Petar Adamović 12.01.2015.

    Mene u 24 sata "uhitili" jer sam na njegove tvrdnje da će opet pobjediti ja nadopisao da će pobijediti jedino u Beogradu jer ima tamo svoje birače.I to je bio govor mržnje,a oni francuzi što sve vjere vrijeđaju,e to je sloboda mišljenja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare