To je to što me zanima!

Kolinda Grabar Kitarović: 'Nisu me pozvali, to je nepristojno'

Bivša ministrica vanjskih poslova zamjerila je Vladi što ju nije službeno pozvala na svečanost ulaska Hrvatske u EU. Na Trg bana Jelačića došla je na poziv novinara
Vidi originalni članak

Bivša ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović, koja je tu funkciju obnašala od 2005. do 2008. godine, razočarana je jer ju aktualna Vlada nije pozvala na svečanost ulaska u EU. Sadašnja pomoćnica glavnog tajnika NATO-a  za RTL je rekla kako je ovo za nju vrlo važan dan, ''kruna karijere''. U vrijeme njezina mandata Hrvatska je počela pristupne pregovore s EU. 

- Početak pregovora je svakako noć koju neću zaboraviti. Tada smo očekivali da će sastanak s Carlom del Ponte biti puno brži nego što se na kraju dogodilo. Čekali smo jer je bilo puno skeptika koji su tada postavili 2007. godinu kao godinu za završetak pregovora, a da bi Hrvatska trebala pristupiti u članstvo Europske unije oko 2009. godine - rekla je i dodala kako je hrvatska Vlada nepristojna jer ju nije službeno pozvala na svečanost. 

- Poziv na svečanost koji sam dobila jest od medija, no nisam dobila službeni poziv od hrvatske Vlade. Ovdje sam  isključivo s Vama i građanima. Bez obzira na sadašnju funkciju mislim da bi se ipak trebalo prisjetiti onih koji su radili i ranije na pregovorima - kazala je Grabar Kitarović. 

Idi na 24sata

Komentari 214

  • Dinko ZajednoBartulovic 04.07.2013.

    Pripremljen igrač NATO škola ...kao i Milanović !

  • ludom 04.07.2013.

    Vas nisu pozvali, dr. Bosanac je kriva za kolaps svoje bolnice, branitelji su potpuno razjedinjeni, slučaj onog udbaša i treba li nabrajati dalje ? Da je to samo nepristojno, bilo bi možda i razumljivo s obzirom tko vlada, ali ovo ima ozbiljniji karakter.

  • 03.07.2013.

    Većini vas je dovoljno da bude zgodna da bi bila poželjna predsjednica, premijerka, štogod. Dobro, razumljivo, ako već gledate premijera svaki dan na TV onda bar da je oku ugodan. No to nikako ne može biti jedini kriterij. A ako već pričamo o ljepoti, ima i ljepših "političarki".

Komentiraj...
Vidi sve komentare