To je to što me zanima!

Kolinda izvijestila Bozanića o svojem putovanju u Izrael

Bio je to redoviti susret kardinala Bozanića i predsjednice Grabar-Kitarović u kojem su razmotrili odnose Crkve i države Hrvatske, kao i aktualna društvena pitanja
Vidi originalni članak

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u srijedu u Nadbiskupskom dvoru s predsjednicom Republike Hrvatske gospođom Kolindom Grabar-Kitarović koja je, među ostalim, upoznala kardinala Bozanića i sa svojom nedavnom državnom posjetu Državi Izrael.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tako je u srdačnom razgovoru upoznala kardinala Bozanića da je tijekom državnoga posjeta Izraelu razgovarala i s direktoricom Memorijalnoga muzeja posvećena žrtvama Holokausta - Yad Vashema Dorit Novak o doprinosu zagrebačkoga nadbiskupa blaženog Alojzija Stepinca u spašavanju Židova u Hrvatskoj, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Tom je prigodom, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović, direktorici Yad Vashema kao svjedočanstvo o tome darovala knjigu američke Židovke iz Sarajeva Esther Gitman “Stup ljudskih prava“.

Na početku susreta kardinal Bozanić čestitao je predsjednici Republike nadolazeći blagdan Velike Gospe.

Bio je to redoviti susret kardinala Bozanića i predsjednice Grabar-Kitarović u kojem su razmotrili odnose Crkve i države Hrvatske, kao i aktualna društvena pitanja, navedeno je u priopćenju.

 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • ljubica ljubičica_1 17.08.2019.

    Kakve veze ima država sa crkvom.Kolko ja znam te dvije institucije nemaju veze jedna sa drugom.Kako se ona uvlači Crkvi.Valjda da drukaju za nju.Ko od nas više sluša što crkva veli.Koga briga .Možda još stračad ali moja generacija ne.

  • Lun@777 15.08.2019.

    Svašta nešta. Od kada Predsjednici RH idu raspravljati o svom radu kod crkvenih vjerodostojnika? Nije li Hrvatska sekularna država? To je valjda tako samo kod nas. No, sve mi se čini da je i to samo predizborna kampanja, ne bi li Bozanić obznanio puku za koga glasati na izborima. Shvaća "kraljica" da joj gori pod petama, i da joj je svaka pomoć potrebna da dobije i slijedeći mandat,pa je stoga i jučer posjetila "dijasporu" BiH. Izbori i interes vire iz svake izgovorene riječi.

  • 15.08.2019.

    Nije li Republika Hrvatska sekularna država? Jozo Bozo je samo građanin RH (ako je ?). Zašto i svim drugim građanima ne podnosi izvještaje kuda se sve skiće

Komentiraj...
Vidi sve komentare