To je to što me zanima!

Kolinda odlučila: Komisija za pomilovanja više ne postoji

Predsjednica je nakon sastanka s članovima Komisije za pomilovanja povukla odluku kojom je lani Komisija imenovana. Time svim članovima mandat prestaje
Vidi originalni članak

Predsjedničin savjetnik Vladimir Šeks neće biti jedini koji će morati otići zbog spornih pomilovanja.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u petak je sazvala svoju Komisiju za pomilovanja u kojoj je sedam uglednih pravnih stručnjaka na čelu s Davorom Derenčinovićem, kaznenopravnim stručnjakom. Svi su izgubili svoje funkcije.

Sastanak s predsjednicom razvukao se na više od dva sata. Nakon njega je samo stiglo šturo priopćenje u kojem se iz Ureda predsjednice kaže kako je raspustila Komisiju, a predsjedniku, članovima i tajniku Komisije prestao je mandat. Inače, Grabar-Kitarović je u srpnju prošle godine osobno imenovala sve članove i predsjednika, tako da je ova komisija imala jedan od rekordno kratkih mandata.

Predsjednica je izuzetno nezadovoljna posljednjom listom pomilovanja koja su se pretvorila u prvorazrednu aferu.

Među pomilovanima je i Vanja Goldberger, bivši savjetnik Vladimira Šeksa. Goldberger je pomagao Šeksu dok je još bio predsjednik Sabora u odnosima s medijima. U međuvremenu je osuđen zbog posjedovanja veće količine raznih vrsta droge. S pomilovanjem se anulirala njegova zatvorska kazna.

Vladimir Šeks je priznao da je lobirao i zauzimao se da se Goldbergera pomiluje. Smatrao je obvezom da zbog toga prestane biti savjetnik, a predsjednica ga je smijenila.

Još je čudniji slučaj pomilovanja Danka Seitera. Osuđen je zbog milijunske štete u Karlovačkoj banci, među ostalim i jer je oprostio kredit Nikoli Hanželu. Hanžel je jedan od najvećih donatora kampanje predsjednice. Dao joj je više od 197.000 kuna. Sve odluke o pomilovanju potpisala je predsjednica.

Idi na 24sata

Komentari 459

  • bajica1009 12.02.2016.

    Časna, vjerodostojna, poštena, ozbiljna, prinpicijelna, itd kad si sve raspustila onad da si sve predhodno navedeno tad bi povukla i POMILOVANJA, ovako si ogorčena žena koja mnogo toga nema i nedostaje joj od k.......o.....s....,

  • SIROMAh 12.02.2016.

    Kolinda, postala si gori fikus od svog prethodnika. I dalje držiš obe fige u đepovima a na sva usta si lajala da ćeš lupati šakom o stol. Kaj su ti ruke kratke ili stol previsok?

  • donor4 12.02.2016.

    ma to su sve udbasi:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare