To je to što me zanima!

Kolinda predlaže vojni rok od tri mjeseca koji bi bio plaćen

Predsjednica kaže da bi uvođenje novog, kraćeg vojnog roka bilo dobro rješenje za studente i one koji su završili školu i ne mogu odmah naći posao. Smatra i da moramo biti spremni na sve
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović gostovala je na Televiziji Student gdje je govorila o uvođenju obaveznog vojnog roka te se pohvalila i da je dobila prvu peticu u indeks. 

Kitarović smatra da bi trebali uvesti kraći obavezni vojni rok od jednog do tri mjeseca, a ne kao što je to prije bilo šest mjeseci ili godinu dana. 
 
- Čak i ne bi bilo loše rješenje posebno za studente i one koji završavaju školu i još ne mogu naći posao u tom nekom razdoblju - kaže predsjednica. Ona smatra da bi vojni rok pružio dodatno, neophodno znanje u slučaju prirodnih katastrofa ili terorističkih napada. 

- Ne želim nikog strašiti. Međutim činjenica je da uvijek moramo biti spremni na situaciju da moramo znati reagirati. Kako spriječiti tako i u slučaju takvog nekakvog događaja, ali moja zamisao nije bila da taj vojni rok bude nešto što vi morate odraditi za državu, dakle da bude puno modernije koncipiran i da se za to dobije određena naknada - kazala je Kolinda Grabar Kitarović. 

Idi na 24sata

Komentari 418

  • bag 28.02.2016.

    daj kolinda pokri se usima, prestani nam trosit pare ubudale za tvoje glupe izlete. nebitna si!!!

  • Prepelita 28.02.2016.

    A gdje su njena dječica, sigurno bu i sinek služio ili??? Tko se želi bavit ratovanjem ide u profesionalne vojnike, ovo što ona brblja nema veze s mozgom.

  • JerkoKC 27.02.2016.

    Bolje da prizna radni staž.

Komentiraj...
Vidi sve komentare