To je to što me zanima!

Kolinda putuje u SAD, pa 'seli' u Vukovar i onda ide u Poljsku

Iz Ureda predsjednice su poslali priopćenje u kojem navode raspored čelnice države u siječnju. Grabar Kitarović prvo ide u SAD, a onda seli Ured u Vukovar
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović će iduću godinu početi radnim posjetom SAD-u, priopćili su u ponedjeljak iz njezinog Ureda

- U Minneapolisu predsjednica Republike posjetit će Nacionalnu gardu američke Savezne države Minnesote u prigodi obilježavanja dvadeset godina uspješne zajedničke suradnje kroz "State Partnership Program“ između Hrvatske i Minnesote. Tom prigodom, predsjednica Grabar Kitarović susrest će se s guvernerom Savezne Države Minnesote Markom Daytonom. U Chicagu predsjednica Republike susrest će se s predstavnicima hrvatske zajednice te sudjelovati na donatorskom ručku za Udrugu osoba s invaliditetom „Bubamara“ iz Vinkovaca - objasnili su raspored u Uredu. 

Ured seli u Vukovar

Naglašavaju da će nakon posjeta SAD-u predsjednica preseliti svoj Ured u Vukovar. Tamo će se susresti s predstavnicima lokalnih vlasti, gospodarstva, društvenog i kulturnog života te s građanima. Posjetit će i Vinkovce kako bi Udruzi osoba s invaliditetom „Bubamara“ uručila novac sakupljen na donatorskom ručku u Chicagu. 

- U prigodi obilježavanja uspješne mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, hrvatska predsjednica upriličit će u Vukovaru prijem za predstavnike diplomatskog zbora akreditirane u Republici Hrvatskoj - navode u Uredu.

Krajem siječnja Grabar Kitarović ide u Poljsku. 

- S ciljem jačanja ukupnih odnosa i suradnje u okviru EU i NATO-a, predsjednica Grabar Kitarović krajem siječnja boravit će u službenom posjetu Republici Poljskoj. Poseban naglasak službenog posjeta bit će osnaživanje srednjoeuropske suradnje slijedom iskazane poljske potpore jačanju suradnje između Baltika i Jadrana te ciljevima inicijative Jadran-Baltik-Crno more. Isto tako, jedan od ciljeva službenog posjeta bit će jačanje gospodarske suradnje između Hrvatske i Poljske pa će zbog toga veći dio izaslanstva činiti gospodarstvenici - navodi se u priopćenju. 

Idi na 24sata

Komentari 191

  • Leclerc_1 29.12.2015.

    Samo da nas u Poljskoj NATOva kavonoša ne obruka kako podržava preimenovanje parlamenta u "državni" naciparlament kakav je bio 1942. Ipak je to Poljska.

  • Gena Vava 29.12.2015.

    A kada će početi studirati???

  • Miške 29.12.2015.

    Bolje bi bilo da je posjetila Rusiju i pokazala da smo država koja ima svoju politiku. To bi oživjelo hrvatsko gospodarstvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare