To je to što me zanima!

Kolinda se natječe za posao u Međunarodnom olimpijskom odboru - odluka pada u srpnju

Bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović (52) mogla bi ući u vrh Međunarodnog Olimpijskog Odbora. Izborna će se skupština održati 17. srpnja
Vidi originalni članak

Na sportskim je događajima dosad bila u funkciji navijača te kao predsjednica države, a Kolinda Grabar-Kitarović sad bi mogla postati jedna od članova Izvršnog odbora Međunarodnog Olimpijskog Odbora! Nominirana je sa još četiri člana, dvije žene i dva muškarca.

- Zadovoljni smo što smo u naše članstvo primili pet izvrsnih osoba. S njima će Međunarodni olimpijski odbor, ali i čitav olimpijski pokret dobiti novu razinu stručnosti i vještina. Jako smo sretni što je broj članica ovime narastao na 39 - rekao je Thomas Bach, predsjednik MOO-a.

To su Marie de la Caridad Colon Ruenes iz Kube i Reeme Bandar Al-Saud iz Saudijske Arabije te Battushig Batbold iz Mongolije i proslavljeni atletičar Sebastian Coe, predsjednik World Athleticsa iz Velike Britanije. Iako u karijeri nije bila na funkciji povezanoj sa sportom, uvijek je bila rado viđen gost na tribinama sportskih događanja.

Diljem svijeta ostala je upamćena po zdušnom navijanju za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju, posebice na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Također, podržavala je i 'kauboje' na prošlom Europskom prvenstvu, a nerijetko je ložu zamijenila tribinama. No, ova bi ju pozicija mogla opet vratiti na tribine, ovaj put u ložu.

Idi na 24sata

Komentari 159

  • SAIBABA 11.06.2020.

    Znade gospa gdije se lova ćapa

  • Umi_Soso 11.06.2020.

    Znači u NATO u su procijenili da ona sa 52 godine više ne može raditi prijašnji posao čišćenja i propuhivanja

  • Zmar117 11.06.2020.

    U prepucavanju Amerike sa Rusima i Kinezima u MOK-u,Amerika je dobila još jednog svog igrača tamo..Taj MOK na Olimpijadu uvodi ili izmišlja sportove u kojem su Ameri jaki,a sa druge strane ukida sportove u kojim su jaki američki neprijatelji poput hrvanja..Sve u cilju daljnje američke svjetske domiacije u sportu..Kolinda će im pomoći u tome..

Komentiraj...
Vidi sve komentare