To je to što me zanima!

Kolinda: U NATO-u smo, ali moramo se znati braniti i sami

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je obilježavanju 25. obljetnice osnivanja Antiterorističke jedinice Lučko gdje je govorila i o nacionalnoj sigurnosti
Vidi originalni članak

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović nazočila je obilježavanju 25. obljetnice osnivanja Antiterorističke jedinice Lučko te se, čestitajući godišnjicu 'Specijalcima iz Lučkog', s posebnim pijetetom prisjetila poginulih pripadnika postrojbe u Domovinskom ratu.

Zahvalila je svim ranjenim i umirovljenim pripadnicima postrojbe koji su, kako je kazala, uz najveća osobna odricanja i požrtvovnost pridonijeli slavi postrojbe, njezinim uspjesima u Domovinskom ratu te stvaranju suverene i samostalne Republike Hrvatske.

- Složenost zadaća koje ste dobivali, govori o povjerenju koje ste imali kod prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i njegovih najbližih suradnika kada su te najteže zadaće dodjeljivali baš vama - kazala je predsjednica Grabar Kitarović. 

Osvrnuvši se na pitanje nacionalne sigurnosti i borbe protiv terorizma, predsjednica je rekla da članstvo Hrvatske u Europskoj uniji i NATO-u daje određena jamstva sigurnosti, no da je odgovornost za našu nacionalnu sigurnost u prvom redu na nama samima. 

- Ulaganje u sigurnost - prije svega u obranu i policiju - svakako se treba gledati kao na investiciju koja nam mora omogućiti što višu razinu sigurnosti, jer bez toga nema niti dugoročnih pretpostavki za toliko željeni gospodarski rast i razvoj - istaknula je.

- Upravo u novom konceptu Domovinske sigurnosti za koji se zalažem treba naš sustav nacionalne sigurnosti na strateškoj razini osuvremeniti, na upravljačkoj razini učiniti bržim i učinkovitijim, a na operativnoj razini okrupniti, te na taj način - vama omogućiti lakše obavljanje svih zadaća - kazala je predsjednica Republike.

Idi na 24sata

Komentari 94

  • Coprnica Agram 08.09.2015.

    ovo sve kaze kako nas je prodala

  • jorgovanjorgovan 08.09.2015.

    Izgleda da se pali na uniforme i NATo joj je uvijek u ustima

  • KALIMERO 08.09.2015.

    Zašto Kolinda nije spomenula da nas uvodi u Novi Svjetski Poredak! Zar to namamo pravo znat!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare