To je to što me zanima!

Kolinda u Škabrnji odala počast i obećala pomoći gradnji centra

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila je mjesto Škabrnja kako bi odala počast stradalima u velikosprskom napadu i obećala pomoći toj općini u bržem završetku memorijalnog centra
Vidi originalni članak

Dva dana prije službenoga obilježavanja 25. godišnjice stradanja Škabrnje, predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović posjetila je to ravnokotarsko mjesto te odala počast stradalima u velikosrpskom napadu na Škabrnju.

Predsjednica je prije polaganja vijenaca na mjestu masovne grobnice, pokraj OŠ Vladimira Nazora, i na mjesnom groblju, razgovarala s nekolicinom mještana i predstavnicima lokalne vlasti.

Obećala je pomoći Općini Škabrnja u bržem završetku općinske zgrade s memorijalnim centrom. Predsjednica države u Škabrnju je došla ranije, jer se 18. studenoga obilježava i 25. godišnjica vukovarske tragedije. 

 

Idi na 24sata

Komentari 59

  • Hugo1_1 17.11.2016.

    Zabraniti političarima sve ovakve događaje jer su oni krivi za ratove

  • Kor - Jan - Dar 17.11.2016.

    Kad več govorimo o Škabrnji i njenim žrtvama, koliko god to nekima bude Bogohulno zvučalo, ali nisu samo Srbi odgovorni za tragediju koja se tamo dogodila. Ne znam zašto se toliko uporno izbjegava spomenuti i rečenica o odgovornosti tadašnjih hrvatskih h vojnih i civilnih vlasti na zadarskom području i državnoj razini za to što se tamo dogodilo nakon pada mjesta. U to vrijeme, u vojnom i strateškom pogledu, Škabrnja već nije igrala nikakvu ulogu, niti se je mogla braniti a kamoli obraniti. Pozicija - između dva jaka neprijateljska uporišta, Benkovca (jedana od najjačih tenkovskih kasarni bivše JNA) i Aerodrom Zemunik te okružena sa svih strana srpskim selima, odnosno uporištima. Jedino su prema Zadru ostali prohodni poljski - makadamski putovi između njih. Prilazne ceste s dvije strane, u dolini i bez protuoklopne i zaštite topništva - bez iskopanih saobraćajnica i rovova - eto to je bila Škabrnja.. I u tim i takvim okolnostima NITKO iz tadašnjih hrvatskih vojnih i civilnih vlasti na zadarskom području i državnoj razini se NIJE sjetio makar evakuirati makar civilno stanovništvo, prewk več spomenutih poljskih puteva. dok je to bilo još moguće,, kao što je nedugo prije to bilo napravljeno sa Kruševom kod Obrovca, kad je postalo jasno da se ono ne može obraniti. I sa Lovincem u lici. Pitanje je zašto.

  • Miške 17.11.2016.

    Iskoristila priliku za službeni put, žederačinu kamarile na račun siromaha i - opet nešto obećala. Priznanje treba dati prof. Šeparoviću koji je od početka govorio o Škabrnji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare