To je to što me zanima!

Kolindi se otopila prednost, a Milanović joj puše za vratom...

U četiri mjeseca Kolinda Grabar-Kitarović izgubila je 6,17 postotnih bodova, gotovo isto toliko napredovao je Zoran Milanović, za 6,27. Razlika između njih dvoje u svibnju je iznosila malo više od 16 posto
Vidi originalni članak

Da se ovoga vikenda održava prvi krug predsjedničkih izbora, Kolinda Grabar-Kitarović osvojila bi 28,5% glasova, Zoran Milanović 24,8%, a na trećem mjestu je Miroslav Škoro s 18,2%.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Stoji to u podacima HRejtinga u okviru kojega je HRT predstavio rezultate koje bi u prvom krugu predsjedničkih izbora mogli ostvariti potencijalni predsjednički kandidati.

Nema promjena kod troje vodećih kandidata za koje birači smatraju da bi bili najbolji izbor.

No odnosi snaga znatno su se promijenili, prednost Kolinde Grabar-Kitarović se znatno smanjila. 

U četiri mjeseca Kolinda Grabar-Kitarović izgubila je 6,17 postotnih bodova, gotovo isto toliko napredovao je Zoran Milanović, za 6,27. Razlika između njih dvoje u svibnju je iznosila malo više od 16 postotnih bodova, sad je manja od četiri.

Najveći napredak ostvario je Miroslav Škoro, potpora birača tom kandidatu veća je za 8,86 postotnih bodova.

Na četvrtom mjestu je Mislav Kolakušić s 8,6% glasova.  Sljedeći su Dejan Kovač 3,2%, Ivan Pernar 2,7%Dalija Orešković 2,6%. Vlahu Orepića bi izabralo 1,3% birača, a Katarinu Peović i Tomislava Panenića 0,5%.

Idi na 24sata

Komentari 108

  • 22.09.2019.

    Kitarovički se istopila prednost pred Milanovićem, a sad slijedi opet 1. milijarda kuna iz Hr. proračuna za BiH da se malo motiviraju glasaći iz Ercegovine.

  • Plehan 22.09.2019.

    Ljevičari se nadaju i svi na tome rade ali nista od toga, posto Milanović bude otišao pognute glave i doživio teški debakl.

  • srecko64 22.09.2019.

    ****Admin**** Postovani, molimo vas iskljucite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp  

Komentiraj...
Vidi sve komentare