To je to što me zanima!

'Kolindu brinu američki avioni, ali ne i stanje naših kanadera'

Je li predsjednica države i zapovjednica Oružanih snaga RH na primjeren način uputila kritiku onima koji upravljaju gašenjem požara?
Vidi originalni članak

Premda se nalazi u Salzburgu, a ne na terenu, premda sama u svojoj izjavi jasno kaže da hrvatski vojnici nisu obučeni ni opremljeni za gašenje požara, vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH poručila je iz Austrije:

"Moje je mišljenje da je vojska na teren mogla izaći ranije". 

Jasno je da ministar obrana Damir Krstičević, koji se čitavo vrijeme nalazio na terenu i gasio požar, tu izjavu shvatio kao napad na sebe i svoju funkciju (iako zahtjev za angažman Hrvatske vojske daje glavni vatrogasni zapovjednik, no šefica države to očito ne zna), pa je podnio neopozivu ostavku. 

Je li predsjednica države i zapovjednica Oružanih snaga RH na primjeren način uputila kritiku onima koji upravljaju gašenjem požara? Je li svjesna što bi za zapovjednika koji- mimo protokola- potpiše odluku o angažiranju vojske u požaru značila pogibija vojnika bez adekvatne opreme u vatrenoj stihiji? Nije li kornatska tragedija dovoljna i najstrašnija lekcija za sve one koji pomišljaju na slanje ljudi bez opreme i bez odgovarajućih znanja ili vještina u vatreni pakao?

Šefici države već je mjesecima najveća briga kupovina borbene eskadrile od Amerikanaca za desetke milijuna dolara, a nismo čuli da je zabrinuta činjenicom da MORH ne može skucati 50.000 dolara za popravak jednog kanadera.  

Idi na 24sata

Komentari 162

  • ee letit 19.07.2017.

    Pita Tonogal koliko ?imamo kanadera'5 kanadera i nažalost 2Sanadera!!

  • riko9987 18.07.2017.

    O cemu se ovdje prica kanaderi su sasvim u redu i rade svoj posao.

  • Soliterba 18.07.2017.

      **** Admin **** Poštovani, molimo vas isključite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp

Komentiraj...
Vidi sve komentare