To je to što me zanima!

Kolumbijski zastupnici prate sjednice s kućnim ljubimcima

Zastupnici kolumbijskog parlamenta prvi su u svijetu dobili pravo da na sjednice dolaze u pratnji svojih kućnih ljubimaca, no jednome od njih ljubimac je konj pa je njime ponosno ujahao u Senat
Vidi originalni članak

Alirio Barrera, član Demokratskog centra (desnica) dojahao je do parlamenta, a zatim i ušao u zgradu na svom impozantnom bijelom konju, u čast životinje nadasve važne za kolumbijsko selo.

"Odajem počast seljacima, muškarcima i ženama, čuvarima stada koji žive sa svojim konjima. Svim ljudima koji rade u polju", izjavio je držeći svog bijelog konja za uzde.

Prošli tjedan predsjednik Senata Roy Barreras objavio je dok mu je pas sjedio u krilu da zastupnici mogu odsad dolaziti na sjednice u pratnji kućnih ljubimaca.

NAKON TRI GODINE Kolumbija i Venezuela ponovno uspostavile diplomatske odnose

Time je kolumbijski parlament "postao prvi u svijetu pet-friendly", pohvalio se predsjednik Senata.

"Moj kućni ljubimac je moj konj", ustvrdio je Alirio Barrera za svog konja koji se zove "Pasaporte" (Putovnica).

"Neki imaju mačke, neki pse, a ja imam konja i ako zakon vrijedi za jednoga, neka vrijedi za sve", objasnio je.

Njegov istup nije se svima svidio.

Senatorica Andrea Padilla smatra da je njegovo ponašanje "nezrelo i da je htio ismijati odluku parlamenta" jer "Nije isto dovesti u ured psa ili konja", rekla je i objasnila "Konj pati na asfaltu, pati na pločniku i na parketu", upozorila je.

U Kolumbiji zakon od 1989. godine štiti divlje i domaće životinje od patnji koje im nanose ljudi, a iznimke vrijede samo za kulturne tradicije kao što su korida ili borba pijetlova koje senator Barrera snažno podržava.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare