To je to što me zanima!

Komadina o Liniću: Veš se ne pere po medijima, nego u kući

Komadina kaže kako pretpostavlja da će o Liniću biti govora na Predsjedništvu stranke. Rekao je da o šuškanjima da je premijer sam naručio tekst, ne zna ništa
Vidi originalni članak

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina oglasio se o tzv. aferi zemljište, nakon što je Jutarnji list objavio kako je pokrenuta interna istraga u Vladi protiv ministra financija, Slavka Linića. Linić je navodno oštetio državu za 27 milijuna kuna.

- Ni Rijeka, ni ja osobno nismo ničiji advokati. Ali smo višegodišnji suradnici i kolege i stranački drugovi. S tog aspekta jedino što ja mogu reći jest da prvo treba sačekati da se očituje kolega Linić - rekao je Komadina za RTL na pitanje hoće li Rijeka braniti Linića ukoliko ga premijer odluči smijeniti. 

Komadina kaže i kako pretpostavlja da će o svemu biti govora i u srijedu na Predsjedništvu stranke. O šuškanjima da je premijer naručio takav tekst, rekao je da ne zna ništa o tome.

- Veš u smislu političke odgovornosti se pere u kući, a ne po medijima - zaključio je Komadina. Na pitanje zašto mediji ne bi pisali o tome kad je Vlada ionako pokrenula internu istragu, rekao je: 

- Ja ne znam što to znači interna istraga, prvi put čujem za to!

Dodao je kako očekuje od svakog pojedinca u stranci i Vladi da se ponaša odgovorno, bilo u svom poslu, bilo u informacijama koje se puštaju u javnost. Komentirao je i Linićevu ulogu u Vladi 2000. godine oko Viktora Lenca i sadašnju situaciju Spačva.

- Mi bi se unutar sebe jednu stvar morali dogovoriti. Ako postoji Zakon o predstečajnim nagodbama, ako ga je Sabor donio i usvojio, onda ga se valjda mora i poštivati. Da li je taj zakon pravno genijalan, ja ne znam, ali još vrijedi, a osim toga iz spomenutog tekstova vidimo i da je ministar Linić odluke donosio temeljem odluka stručnog vijeća u svom Ministarstvu financija. Dakle, dok zakon postoji, moramo igrati po zakonu. Nisam za političko odlučivanje, nego zakonsko i stručno - kazao je Komadina za Novi list.

>>> U novom broju tjednika Express od 2. svibnja pročitajte tajni dosje šefice Porezne uprave i sve o SDP-ovoj igri prijestolja...

Idi na 24sata

Komentari 179

  • rekonstrukcija 06.05.2014.

    a kriminal? gdje se on pere?

  • liliana 05.05.2014.

    Koji ovaj čovjek ima problem,njemu je naš novac prljavi veškoji treba sakrit.malo se izgubio u vremenu i prostoru,koji nakaradni rezon.I to vodi ovu zemlju.Bljak.

  • liliana 05.05.2014.

    A ta vaša kuća se slučajno i nas tiče,jer iz te vaše kuće se kroji naša sudbina.To nije vaša osobna stvar,malo ste se zaboravili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare