To je to što me zanima!

Komšić dao ostavku u SDP-u BiH zbog neslaganja sa šefom

Uz neslaganje sa šefom stranke Zlatkom Lagumdžijom, potpredsjednika SDP-a BiH Željka Komšića je zasmetalo što njega nitko ne pita ni za kakve bitne odluke
Vidi originalni članak

Hrvatski član Predsjedništva BiH i potpredsjednik SDP-a BiH Željko Komšić podnio je u ponedjeljak ostavku na funkcije koje ima u toj stranci. Ostavku je Komšić podnio iznenada, a kao glavni razlog navodi se njegovo neslaganje s potezima predsjednika SDP-a i ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije. Između ostalog, Komšiću je navodno zasmetala podrška kandidaturi ministra vanjskih poslova Srbije Vuka Jeremića za predsjednika Generalne skupštine UN-a. 

Pored ovoga Komšića smeta i da ga nitko ne pita ni za kakve odluke, te da svu politiku kroji Lagumdžija sa suradnicima Damirom Hadžićem, aktualnim ministrom prometa BiH, i "sivom eminencijom stranke" Marinom Ivaniševićem. Lagumdžija se prilikom posjete Zorana Milanovića Sarajevu odbio naći s njim nazvavši njegov posjet "nacionalno obojenim", a drugi gaf priredio je javno uređujući dnevnik Federalne televizije što je zabilježeno na snimci gdje se jasno vidi kako daje upute kako treba izgledati prilog. 

Komšić kojeg su izabrali za hrvatskog člana Predsjedništva BiH apsolutnom većinom glasova u odnosu na dva druga kandidata, nastavit će obnašati funkciju. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • gricic 20.03.2012.

    Marioneta skuzila da visi na koncima

  • torcida_dinamo 20.03.2012.

    Bitno je da je Bakir Hadziomerovic i Federalna TV jedini od TV ekipa usli u zgradu SDP-a

  • Čiko Spase 20.03.2012.

    zna se ko je gazda...

Komentiraj...
Vidi sve komentare