To je to što me zanima!

Konačno složni: Rusija i SAD ostavili su po strani razmirice

Svjedoci smo nekoj vrsti srednjovjekovnog, a istodobno modernog fašizma koji ne mari za život, želi razarati i sijati kaos, rekao je Kerry, a s njim se složio i Lavrov
Vidi originalni članak

Diplomati iz dvadesetak zemalja, među njima američki i ruski ministri vanjskih poslova John Kerry i Sergej Lavrov počeli su u subotu novi krug pregovora u Beču gdje su prije dva tjedna donijeli plan u 9 točaka kojim su pozvali na prekid vatre i otvaranje koridora za dopremu humanitarne pomoći, na mirnu tranziciju, nove izbore i novi ustav koji će jamčiti sekularni i višekonfesionalni karakter Sirije, ali se nisu uspjeli dogovoriti o sudbini sirijskog predsjednika Bashara al-Assada

Zbog pariških napada Moskva i Washington ostavili su po strani razmirice i izrazili solidarnost s Francuskom.

- Svjedoci smo nekoj vrsti srednjovjekovnog, a istodobno modernog fašizma koji ne mari za život, želi razarati i sijati kaos, nered i strah - rekao je John Kerry nakon sastanka s Lavrovom.

REUTERS

- Još smo odlučniji, svi mi, uzvratiti, pronaći odgovorne osobe i braniti vladavinu prava i upravo zato smo danas ovdje - dodao je. 

Lavrov je rekao da će velike sile pojačati borbu protiv ISIL-a.

Bečki novi krug mirovnih pregovora u cilju okončanja višegodišnjeg rata u Siriji trebao bi smanjiti razlike u stajalištima između strana no nakon koordiniranih višestrukih napada u Parizu u petak, težište je prebačeno na polje sigurnosti i borbu protiv džihadističke skupine ISIL-a.

- Jedan od ciljeva bečkog sastanka je vidjeti kako konkretno ojačati međunarodnu koordinaciju u borbi protiv Daesha - rekao je francuski šef diplomacije Laurent Fabius.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • jklč 14.11.2015.

    ko jos vjeruje ovim amerima gadljivi su

  • kikolina 14.11.2015.

    nisu oni nikad ni bili u razmiricama...sve oni znaju i kroje nama budućnost, a vama novinarima je naređeno da nam mažete oči. glavešinama ratovi odgovaraju i treći svjetski je počeo ;)

  • SvPetar_1 14.11.2015.

    Zadnji put kad su Ameri i Rusi bili "složni" počeo je 2 svjetski rat. Na kraju se ispostavilo, da su i saveznici i Hitler financirani od američkih miljunaša. Direktno što se Hitlerova financiranja tiče, bio upleten Bushov djed. Kad povijest ostane skrivena pod velom samo jedne istine, ima tendenciju da se ponovi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare