To je to što me zanima!

''Koncesioniranje autocesta je rješenje za spas od bankrota''

Ministar je kazao i kako su savjetnici koje je angažirala Vlada razmatrali tri rješenja za mreže autocesta u Hrvatskoj. Dodao je kako je koncesioniranje poslovna odluka
Vidi originalni članak

Preuranjene su bilo kakve priče o potencijalnim koridorima, ali u budućnosti svakako, što je svakom logično tko se ne bavi dnevno političkim niskim emocijama, da budući koridor ide kroz BiH isključivo iz ekonomskih razloga jer bi je kroz Hrvatsku trebalo graditi 70% na vijaduktima i tunelima, što je skupo i za što nećemo dobiti sufinanciranje iz fondova EU, izjavio je u emisiji Hrvatska uživo ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić govoreći o monetizaciji autocesta i jadransko-jonskoj autocesti koja bi trebala zaobići Dubrovnik. 

- Prije 2030. godine ne možemo očekivati konačan koridor jadransko-jonske autoceste. Potrebne su godine za izradu studija predizvodljivosti, izvodljivosti, zaštite okoliša i druge te, nakon toga, procjena koja je dionica jeftinija i isplati li se uopće raditi u tome koridoru autocesta - rekao je ministar. 

Kazao je i kako su savjetnici koje je angažirala Vlada razmatrali tri moguća rješenja za postojeće autoceste u Hrvatskoj. 

- Zaključili su kako je jedino moguće rješenje koncesioniranje da bi se autoceste spasile od bankrota - kazao je Hajdaš Dončić, dodavši kako monetizacija nije pitanje za referendum jer je to poslovna odluka. 

Idi na 24sata

Komentari 112

  • Ray Barone 29.08.2014.

    Pa da nemamo 20 firmi koje rukovode cestama i njihovih 20 nadzornih odbora koji si dodjeljuju milijunske naknade s njihovim nezasitnim uhljebima možda bi se nešto i zaradilo, imamo Hrvatske ceste, Hrvatske autoceste, Autocesta Rijeka ZG, Županijske uprave za ceste, Autocesta Pušća-Bistra - Gornja Špićkovina, lešinare-koncesionare na smjeru ZG-Krapina...pobrisat sve i spojit u Hrvatske ceste i da vidiš zarade...

  • Ray Barone 29.08.2014.

    Monetizacija = izdaja

  • 28.08.2014.

    Rješenje za spas su izbori. I to što prije. Što prije se ove štetočine ukloni sa vlasti, manje će uspjet štete napravit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare