To je to što me zanima!

Konobarici uvjetna kazna za trovanje troje mladih gostiju

Barbara, Borna i Katarina i nakon pola godine imaju zdravstvene komplikacije. Naručili su 'lovranski', a umjesto bijelog vina dobili tekućinu za strojno pranje suđa
Vidi originalni članak

Trebalo je to Barbari (18) i njezinu bratu Borni Žon (23) iz Severovca te njegovoj djevojci Katarini T. (17) iz Molvi Ledina biti uobičajeno večernje druženje uz čašicu popularnog “lovranskog” (bijelo vino plus Coca-Cola), ali pretvorilo se u horor.

Teške opekline

Konobarica đurđevačke Gradske kavane Sajšela Brodarić ni slutila nije kakvu je glupost napravila. Umjesto bijelog vina, u čaše im je natočila tekućinu za strojno pranje posuđa Trump XL, pomiješala s Coca-Colom i donijela im za stol. Uvjereni kako su dobili “lovranski” piće su popili i otrovali se. Sporna tekućina za strojno pranje posuđa, naime, sadrži natrijev hidroksid koji uzrokuje teške opekline. Zbog zdravstvenih komplikacija sve troje je završilo u bolnici. Proveli su tamo punih tjedan dana, od nesretnog petka 17. svibnja.

Na koprivničkom Općinskom sudu nepažljiva, sad već 26-godišnja, konobarica proglašena je krivom za izazivanje opasnosti za život i tijelo ljudi iz nehaja. Pravomoćno je osuđena na osam mjeseci zatvora, s rokom kušnje od dvije godine. Dužna je platiti i 500 kuna paušala na ime troškova kaznenog postupka.

- Najbolje da do svega toga nije ni došlo jer kakva god kazna konobarici bila, mojoj djeci i Katarini neće vratiti prvobitno zdravstveno stanje. Prije tog dana nitko od njih nije bio ozbiljnije bolestan, a sada više ne mogu jesti svu hranu i piti gazirana pića. Kćerka i dalje ide na gastroskopiju - kazala je Sanja Žon, Barbarina i Bornina majka.

Dodala je da ne vidi namjeru ili razlog zbog čega bi konobarica namjerno u piće natočila otrov.

Nije bilo namjere

- Stvarno u to ne vjerujem, pa Sajšela je nekad živjela u našem selu, Borna i ona dugo se poznaju - rekla je gospođa Sanja, otkrivši da svih troje oštećenih, koliko ona zna, ipak, razmišljaju o privatnoj tužbi protiv konobarice.

- Punoljetni su sad već svi, to će morati sami odlučiti - završila je ona.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • lex_kc 07.12.2013.

    kao prvo, vino drze u karnistrima od 3 litre (onakav u kojem se i kupuje ocat), a i deterdzent drze u istom takvom. u tom kaficu vikendom zna biti ludnica, tako da uzurbanost i moze se desiti greska. ali opet te tekucine razlicito mirise a i tocila je maloljetnicima koji su vjerojatno bili toliko pijani da nisu ni osjetili da piju deterdzent, ma koliko god on bio zamaskiran s colom. konobarica je kriva, ali stvarno ju netreba sad razapinjat

  • kukurikuu 06.12.2013.

    Neshvatljivo mi je da to moze bit nenamjerno. Pa ne drze valjda vino i otrov u istim botiljama? Kao drugo mala je bila maloljetna, zar nije zabranjeno tocenje alkohola maloljetnima?

  • ojdimidojdimi 06.12.2013.

    naplata dugova

Komentiraj...
Vidi sve komentare