To je to što me zanima!

Kontrolirani požar izazvao novi u kojem je izgorjelo 20 kuća

Na nesreću stvari ne idu uvijek po planu i vidimo kako se brzo mogu promijeniti te kako destruktivne posljedice mogu biti, rekao je Povjerenik RFS-a Shane Fitzsimmons
Vidi originalni članak

Napori australskih vatrogasaca da spriječe širenje masovnih požara na sjeveroistoku Sydneya kontroliranim ciljanim požarima nenamjerno su izazvali novi požar u kojemu je oštećeno ili uništeno najmanje 20 kuća, rekli su dužnosnici.

Vatrogasna služba New South Walesa (RFS) rekla je u ponedjeljak da su vatrogasci izgubili kontrolu u ograničavanju "megapožara" na jugu planine Gospers u nedjelju popodne, koji se proširio na razinu "izvanrednog stanja" navečer te nastavio gorjeti.

Povjerenik RFS-a Shane Fitzsimmons rekao je da su vatrogasci na terenu pokušavali zaštititi zajednicu "donoseći neke osjetljive i vrlo rizične odluke".

- Na nesreću stvari ne idu uvijek po planu i vidimo kako se brzo mogu promijeniti te kako destruktivne posljedice mogu biti - rekao je za australsku postaju ABC.

Požar je uništio električne instalacije i 450 kuća je ostalo bez struje.

- Suša je jako utjecala na vegetaciju, koja je postala vrlo zapaljiva - rekao je Fitzsimmons  za tv postaju Channel Nine ranije.

- Vidjeli smo vatru kako neometano bukti, pojačana vjetrom". Neka od zemljišta pripadaju gasiteljima koji se bore protiv "megapožara" koji je obuhvatio nekoliko požara u regiji i već uništio gotovo 380.000 hektara zemlje.

Požar bukti 70 kilometara sjeverozapadno od Sydneya, a vatrena stihija prostire se na više od 60 kilometara dugoj fronti.

U ponedjeljak popodne širom zemlje 2000 vatrogasaca bori se protiv 108 požara, a meteorološka služba  predviđa teški toplinski val za veći dio New South Walesa. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • TeoBok 16.12.2019.

    Pripremite se,svake naredne godine ce nam stizat ovakvi prizori pa i gori. Sami smo si krivi

Komentiraj...
Vidi sve komentare