To je to što me zanima!

Konverzija 'švicarca' u euro, a za banke porezne olakšice?

Konverzija će se omogućiti svim građanima zaduženim u švicarskom franku i to po kamati koja je vrijedila na dan podizanja. I to svih kredita, ne samo stambenih
Vidi originalni članak

Vlada ubrzano priprema prijedlog konverzije švicaraca u eure uz otpis dijela glavnice kredita.

Vladinim prijedlogom, piše Večerni list, potpuno bi se izjednačio položaj građana koji imaju kredite u švicarskom franku i onih građana koji imaju stambene kredite u euru. Plan je da se konverzija omogući svim građanima zaduženim u švicarskom franku i to po kamatnoj stopi koja je vrijedila na dan podizanja kredita. I to svih kredita, ne samo stambenih. Istodobno s tom konverzijom izračunao bi se i dio glavnice kredita koji bi se otpisao.

Trošak takve konverzije i otpisa dijela glavnice u cijelosti bi išao na teret banaka, no Vlada bi im ublažila gubitke priznavanjem tog iznosa kao porezne olakšice.

Idi na 24sata

Komentari 129

  • Lun@ 777 25.08.2015.

    Evo pred izbore se sve može srediti. Dobro je, glasati ćemo za vas. Samo da Milanović još poveća mirovine, to čekamo, barem nas 800.000 umirovljenika sa jako malim mirovinama.

  • MAX 2010 25.08.2015.

    Pravila I postulati :.....Banka nikada ne gubi............banka zarađuje dva puta..........a tzv vlada......lako s tuđim gloginje mlatit....tj simpatije,zasluge I glasove sebi a na račun iduće vlade.......dva slona jednim udarcem........Subjekti će se probuditi sa novim saznanjima i tečajevima.........kao inače

  • bernardaf 25.08.2015.

    Ček malo, iz kojeg bi razloga opet država pokrivala navodne gubitke bankama?! Pa koje su to svinjarije? Opet na teret građana jer država živi od građana i po stoti put se rasipa novcem građana. Gubitke?! Ma da ne bi bili gubitci. Bankama se bi samo smanjila enormna i pretjerana dobit i zato ovo tzv. pokrivanje gubitaka je opet pogodovanje lihvarenje banaka. Jednostavno su navikli da zarađuju basnoslovno i da je država u punom cvatu gospodarstva a država im opet pomaže da iskorištavaju siromaštvo i jad ćovjeka i da na taj način stvaraju prokleti kapital.

Komentiraj...
Vidi sve komentare