To je to što me zanima!

Konvoj pomoći krenuo prema poplavljenom istoku Slavonije

Ina šalje dvije cisterne s oko 64.000 litara goriva, odjeću, hranu i higijenske potrepštine, specijalno vozilo koje služi za zaštitu okoliša, te brodicu za hitne intervencije
Vidi originalni članak

Renovirat će postaju Ine u Gunji o svom trošku, a na svim lokacijama skladišta Ine skupljaju odjeću, higijenske potrepštine i hranu.

- Šaljemo dvije cisterne s oko 64.000 litara goriva na mjesta pogođena poplavom. One kreću prema Vinkovcima i biti će usmjeravane po Slavoniji prema potrebi. Imamo na dosta lokacija svoja skladišta gdje smo sakupili tri tone odjeće, tonu i pol higijenskih potrepština i pola tone hrane, dali smo na raspolaganje velike pumpe za ispumpavanje vode iz kuća. Naši zaposlenici su također donirali, prikupljanje pomoći traje danas i sutra. Bilo je i pola milijuna kuna pomoći stradalima - izjavila je Marina Burazer iz korporativnih komunikacija Ine.

Konvoj je krenuo u 7.30 sati ispred Inine zgrade u Zagrebu, a njime upravlja vatrogasna postrojba Ine.

Šalju i specijalno vozilo koje služi za zaštitu okoliša, te brodicu za hitne intervencije

- Želimo pomoći ljudima koji su stradali u poplavama. Zato šaljemo specijalno vozilo koje služi za zaštitu okoliša, opremljeno je pumpom, generatorom za struju, rasvjetnim tornjem i posudom za usisavanje opasnih kemikalija. U konvoju je i brodica za hitne intervencije na vodama. U Slavoniju će ići svakodnevno pet ljudi koji su obučeni za ovakve situacije i koji će se izmjenjivati svaka 24 sata. Dajemo se na raspolaganje Službi za spašavanje - istaknuo je Goran Babok, zapovjednik Vatrogasne postrojbe rafinerije nafte Sisak.

>>> Ekskluzivno: Transkripti poziva iz pakla. Otkrijte što se stvarno dogodilo u Slavoniji samo uz Express koji je u prodaji od petka 23. svibnja

Idi na 24sata

Komentari 26

  • macakani1403 22.05.2014.

    Renovirati ce svoju pumpu o svom trosku? A o cijem ce? Da nebi mozda ja trebao? Ionako su te pumpe osigurane, pa ce pobrati lovu od osiguranja.

  • Firefox_1 22.05.2014.

    Bravo INA!

  • pomp 22.05.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare