To je to što me zanima!

Konzervativac Tony Abbott (55) je novi australski premijer

Nakon prebrojavanja 80 posto glasova, izborno povjerenstvo objavilo je da je Abbottova koalicija osvojila najmanje 88 zastupničkih mjesta od ukupno 150
Vidi originalni članak

Australski premijer i vođa laburista Kevin Rudd priznao je izborni poraz i čestitao vođi konzervativaca Tonyju Abbottu na pobjedi kojom su prekinuli šestogodišnju vladavinu laburista.

Nakon prebrojavanja 80 posto glasova, australsko izborno povjerenstvo objavilo je da je Abbottova liberalno-nacionalna koalicija osvojila najmanje 88 zastupničkih mjesta, od ukupno 150.

- Znam da su srca laburista u cijeloj zemlji noćas tužna. Kao vaš vođa prihvaćam to kao što mi je i dužnost - rekao je Rudd. 

Premijersko mjesto zauzeo je Tony Abbott (55), bivši boksač i svećenički pripravnik, koji je obećao vratiti političku stabilnost, smanjiti poreze i ograničiti ulazak azilanata. 

- Od danas proglašavam da je Australija pod novim vodstvom i ponovno spremna za obavljanje posla - rekao je Abbott u obraćanju svojim simpatizerima u Sydneyu, prenosi Reuters.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • zof 07.09.2013.

    Najčudnije u ovoj priči je to da su u Australiji svi ekonomski pokazatelji dobri, ništa se loše ne dešava, niti ima takvih naznaka. Birači zatražili promjenu jer im je dosadno. Ne bi bilo dobro da im se ta dosada obije o glavu..

  • Alijen 07.09.2013.

    Nikada mi neće biti jasno kako netko može dati glas konzervativnim strankama/kandidatima. Pa ti konzervativci bi najradije da se vratimo u srednji vijek, samo bi branili napredak u društvu i ograničavali nešto...

  • General Lee 07.09.2013.

    Bogme je razvalio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare