To je to što me zanima!

Koren pod istragom USKOK-a: Županija oštećena 125.000 kn?

Darka Korena (52) i poduzetnika (59) sumnjiče za zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave
Vidi originalni članak

USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv Darka Korena (52) , župana Koprivničko-križevačke županije, i poduzetnika (59). Sumnjiče ih za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Korena sumnjiče da je od 3. do 7. siječnja 2014., nakon što je kao naručitelj zaključio Ugovor o javnoj nabavi radova II faze izgradnje osnovne škole i sportske dvorane, na traženje drugookrivljenika (59), odgovorne osobe društva koje je izvodilo radove, postupio suprotno odredbi Ugovora prema kojoj je u slučaju prekoračenja ugovorenog roka gradnje krivnjom izvoditelja Županija imala pravo naplatiti ugovorenu kaznu.

Iako dio dogovorenih radova nije bio završen u roku, u cilju izbjegavanja plaćanja ugovorene kazne, Koren je 3. siječnja 2014. od drugookrivljenika, sukladno prethodnom dogovoru, zatražio da Županiji dostavi antidatirani Zahtjev za produženje roka izgradnje, što je on istog dana i učinio. Potom je Koren 7. siječnja 2014. u ime Županije s izvođačem radova zaključio Dodatak 2. Ugovoru kojim se prihvaća njegov zahtjev. Rok za dovršetak radova produžen mu je do 10. siječnja 2014. čime je, sumnja USKOK, na štetu Koprivničko-križevačke županije, navedenom društvu pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 125.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • zagabrija 30.04.2015.

    Opet im, kao "crveni" podmeću???

  • yocko 29.04.2015.

    A kada če mu kum Hrg doći na red??on je toga barem desetak puta više pobrao od Korena.

  • gorillaz 29.04.2015.

    inace svi profici koji se bave fotografijom, grafickim dizajnom koriste apple. a zasto istrazi. i ovaj decko nije nikakav wanna be reporter. jaako je dugo u tom biznisu i vecinu fotki sta vidis u novinama sa udarnih dogadanja su njegove. da ne govorim fotke sasvjetskih i europskih prvenstava u nogometu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare