To je to što me zanima!

Korisnici Doma za umirovljenike na Trešnjevci pozitivni, cijepili su se među prvima, dobro su

Kako javljaju iz Doma, svi imaju slabije simptome i zdravstveno stanje im je mnogo bolje nego u prvome valu zaraze. Zaražen je i jedan djelatnik. Nataša Bubaš kaže kako im je virus donijela necijepljena osoba
Vidi originalni članak

U Domu za starije Trešnjevka na koronavirus pozitivno je 22 korisnika, od kojih samo dvoje nije cijepljeno, objavio je RTL Danas. Zaražen je i jedan djelatnik. Oboljeli korisnici bili su cijepljeni među prvima. Kako se saznaje, svi imaju slabije simptome i svima je zdravstveno stanje mnogo bolje nego u prvome valu zaraze, a o njima se brine gerontološka služba NZJZ Andrija Štampar.

Kako su javili iz Doma, obustavljeni su posjeti na Odjelu za pojačanu njegu, a svim se korisnicima obroci dostavljaju u sobe, kako bi se spriječilo širenje zaraze.

- Tu ne radi o ponovnoj zarazi već o osobama kojima je virus dokazan u brisu nazofaringsa te im je virus donijela osoba koja nije cijepljena. Necijepljeni imaju veći broj kopija virusa u brisu sluznice nego što to imaju cijepljeni. Također, cjepivo štiti od teškog oblika bolesti i štiti od smrtnog ishoda - komentirala je za RTL  Marija Bubaš, pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Kako se navodi, u 11 domova za umirovljenike na području Zagreba cijepljeno je 91 posto korisnika i 66 posto zaposlenika.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • debelahladovina 20.08.2021.

    Hahahaahaa vazno je LAGATI da im je virus donijela necjepljena osoba. Kako jedna osoba moze zaraziti toliko ljudi?!

  • tanja666 20.08.2021.

    Potpisujem

  • ponosni.antifufač 20.08.2021.

    "na koronavirus pozitivno je 22 korisnika, od kojih samo dvoje nije cijepljeno"..." Oboljeli korisnici bili su cijepljeni među prvima". oh kako diiiiiivnim cjepivom nas stite nasi strucnjaci i znanstvenici

Komentiraj...
Vidi sve komentare