To je to što me zanima!

Korisnici socijalne pomoći će dobiti košaricu umjesto bona

Ovom promjenom Grad Pakrac želi spriječiti manipulacije i zlouporabe pomoći. Na području Pakraca prošle godine bila su 274 stalna korisnika socijalne pomoći
Vidi originalni članak

Korisnici programa socijalne pomoći u Pakracu od svibnja ove godine bi trebali dobivati unificirane socijalne košarice s već kupljenim namirnicama, umjesto bonova za nabavku životnih potrepština, piše portal 034. Ovom promjenom Grad Pakrac želi spriječiti manipulacije i zlouporabe socijalne pomoći, jer je bilo slučajeva da su korisnici, umjesto brašna, šećera, mlijeka, deterdženata, kupovali cigarete, pivo i alkohol, bonove za mobitel, pa i kućanske aparate. 

Na području Pakraca prošle godine bila su 274 stalna korisnika socijalne pomoći, a stotinjak ih je pomoć koristilo u iznimnim situacijama. Najviše je samaca 105, dvočlanih 78 i 95 višečlanih obitelji. U nepuna četiri mjeseca ove godine došlo je do povećanja broja korisnika za desetak posto. 


Idi na 24sata

Komentari 14

  • ljubitededa 19.04.2012.

    Mnogi nisu vrijedni ni košarice. Da služe za dobrobit narodu nebi kopali po zakonima kako doći do nečega neradom nego bi osmislili plan kako doći sami do zarade ali njma se ne vozi od jutra do večiri i kopati po smeću prati boce, sortirati ih i zaraditi kao DEDI!

  • DariaGv 19.04.2012.

    bar sada nece trositi na cigarete , drogu i na neke bespotrebne stvari ...

  • sonjag1955 18.04.2012.

    baš se budu najeli,a dije meso,voće i povrće....gdje se to djeli?

Komentiraj...
Vidi sve komentare