To je to što me zanima!

"Korisnici socijalne pomoći neće osjetiti poskupljenja"

Gradovi i županije u svojim programima imaju sufinanciranje i plaćanje troškova stanovanja. Mislim da ćemo one kojima je najpotrebitije, kao i uvijek, opskrbiti i o njima brinuti, kazala je ministrica
Vidi originalni članak

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izjavila je u četvrtak da korisnici socijalne pomoći, odnosno oni najugroženiji, neće osjetitiposkupljenje struje, kao i moguće poskupljenje vode.

Nakon poskupljenja struje nagađa se da bi od početka iduće godine mogla na red doći i voda, koja bi mogla poskupjeti od 10 do 30 posto, no Murganić je uoči Vladine sjednice rekla novinarima kako korsinici socijalne pomoći "taj udar neće osjetiti".

"I gradovi i županije u svojim programima imaju sufinanciranje i plaćanje troškova stanovanja. Mislim da ćemo one kojima je najpotrebitije, kao i uvijek, opskrbiti i o njima brinuti", kazala je Murganić.

Upitana je li moguće poskupljenje vode udar na građane, Murganić je odgovorila kako je "svako poskupljenje je za svakoga socijalni udar", no u proračunu su predviđena sredstva za korisnike po Zakonu o socijalnoj skrbi i po kriterijima iz proračuna i socijalnih programa gradova i općina.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • landahoy 08.09.2017.

    Tko će nam ostat radit? Pa ne mogu sve ovo radnici uzdržavat, imamo više umirovljenika i ljudi na socijali nego radnika, kako vi to planirate da država ide naprijed kad ćete sve radnike iselit?

  • beach 08.09.2017.

    Ovdje se najmanje isplati pošteno radit, samo socijala, krađa i iseljavanje.

  • lotus_1 07.09.2017.

    Ma naravno....njima ionako sve gratis.)

Komentiraj...
Vidi sve komentare