To je to što me zanima!

Kornjača Marvin ide u more: Bio je ozlijeđen, a sad je 'kao nov'!

Kornjača Marvin koji jedva čeka zaplivati u moru stigao je u Aquarium 10. studenog prošle godine. Desni dio vrata i ramena bio je ozlijeđen, a imao je i posjekotinu iza prednje lijeve peraje
Vidi originalni članak

Povodom obilježavanja Svjetskog dana morskih kornjača pulski “Aquarium” u utorak tradicionalno vraća u more oporavljene glavate želve. Tako je red došao i na kornjaču Marvina koji će biti vraćen u more.

- Na obilježavanje će doći i predstavnici NP Brijuni koji će preuzeti Opata, glavatu želvu koja nastavlja svoju rehabilitaciju u velikom bazenu na otvorenom u sklopu Safari parka. U Centru ostaje još glavata želva Free Wings, koja će biti preseljena u jedan od najvećih bazena u akvariju gdje će se susresti s ostalim morskim organizmima te će mu biti ponuđena prirodna hrana - rekli su i Aquariumu.

POGLEDAJTE VIDEO: Dubrovački vatrogasci spasili kornjaču s litice 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kornjača Marvin koji jedva čeka zaplivati u moru stigao je u Aquarium 10. studenog prošle godine. Desni dio vrata i ramena bio je ozlijeđen, a imao je i posjekotinu iza prednje lijeve peraje. Njegove ozljede pokazuju da se vjerojatno upleo u mrežu stajaćicu te ju otrgnuo kako bi se oslobodio. 

- Tijekom oporavka ranu je trebalo svakodnevno čistiti i dezinficirati, a potom ju namazati mednim oblogom koji se koristi kao prirodni antibiotik za brže zacjeljivanje rana. Nekoliko tjedana nakon, uz propisane terapije od strane veterinara, Marvin se počeo samostalno hraniti i zdrav je - objasnile su djelatnice.

Kad je došao u centar imao je nešto manje od četiri kilograma, a oklop mu je bio dugačak 32,2 centimetra. Prema tome su procijenili da je Marvin star između četiri i pet godina. Danas on ima više od šest kila, a narastao mu je i oklop na 36,4 centimetra. Ozljede su potpuno zacijelile. 

Kornjača Opat koji odlazi u NP Brijuni stigao je 5. ožujka ove godine, a pronađen je kod Dugog otoka u mreži plivarici. Imao je udicu u jednjaku pa je podvrgnut kirurškom zahvatu gdje mu je odstranjena udica dužine 3 cm. Kako bi se bolje pripremio na povratak u prirodu, Opat će tijekom ljeta boraviti u bazenu Nacionalnog parka Brijuni.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare