To je to što me zanima!

Korona u 'Brodosplitu': Oboljelo devet inozemnih radnika, sad su smješteni u brodogradilište

Splitski škver još na početku pandemije oformio je karatenu unutar brodogradilišta. Radnici koji se razbole lijepo dođu živjeti i oporavljati se na svoje radno mjesto. Od nedavno je tamo devet Indijaca
Vidi originalni članak

Devet inozemnih radnika splitskog brodogradilišta, mahom Indijaca, zaraženo je koronavirusom. 

Potvrdili su to iz uprave Brodosplita danas popodne, uz napomenu da su oboljeli odmah smješteni u karantenu. Radnici koji su bili s njima u kontaktu nalaze se u samoizolaciji. Dio oboljelih već je prebolio koronavirus i to bez većih komplikacija ili potrebe za hospitalizacijom, a dio je još u karanteni zbog čega iz Brodosplita poručuju da ne postoji opasnost od prijenosa virusa. 

Inozemni radnici nisu se zarazili na poslu. Tako tvrdi glasnogovnornik škvera Josip Jurišić. Podsjetimo kako je ovo brodogradilište još na početku korona-krize osiguralo prostorije za samoizolaciju i karantenu u koje stane više od tisuću kreveta. 

U ožujku se za njima pokazala potreba. Kad je 14 radnika 'Brodosplita' dolazilo iz Italije, ondje su ih smjestili u karantenu. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • crna mačka 03.10.2020.

    To što su se i gdje zarazili ne znači da neće i oni druge. Ili već jesu. ? Zaražen, radi sa drugima dok simptomi ne buknu i što? Nikog oni nisu zarazili.?

  • Majklnajt 02.10.2020.

    Ima zaraženih indijaca ali i hrvata samo o tome uprava šuti isto kao i o tome da se jedan indijac nedavno objesio upravo u brodosplitu. Nadalje dok debeljaku država financira skraćeno radno vrijeme neki mozgovi od šefova i direktora produžuju radno vrijeme proizvodnim radnicima da se bolje i brže zaraze valjda

  • crna mačka 02.10.2020.

    Tko ih liječi? Zar škver ima pravo na te bolničke sobe i krevete? 

Komentiraj...
Vidi sve komentare