To je to što me zanima!

Korona virus kontrola: Policija s megafonima tjera ljude kući

U svim većim gradovima Italije postavljeno je nekoliko kontrolnih točaka kako bi osigurali poštivanje dekreta kojim se ograničava kretanje, osim na posao ili u nužnim slučajevima...
Vidi originalni članak

Talijani od danas putuju samo na posao ili zbog medicinskih i drugih hitnih razloga. Premijer Conte smatra da mjere koje je Italija nedavno poduzela kada je zatvorila Lombardiju i nekoliko provincija - nisu dovoljne. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Više nema vremena za gubljenje. Podaci nam govore da bilježimo veliki rast slučajeva zaraze, hospitaliziranih na intenzivnoj njezi i nažalost umrlih. Moramo promijeniti navike i to sada - upozorio je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Upravo danas na snagu stupaju 'strože i jače mjere' koje je Conte najavio, a koje predviđaju ograničenja u javnom prijevozu, zatvaranje škola svih razina, otkazivanje utakmica nogometnog prvenstva i drugih sportskih događaja... 

Policijska vozila prolaze ulicama s megafonima: 'Pažnja, građani se pozivaju da ostanu što više kod kuće, kako ne bi došlo do širenja zaraze'. 

U svim većim gradovima Italije postavljeno je nekoliko kontrolnih točaka kako bi osigurali poštivanje dekreta kojim se ograničava kretanje, osim na posao ili u nužnim slučajevima.

Talijani su se morali registrirati na web stranicama regija koje su donijele odredbe. Policija na kontrolnim točkama traži ispunjene obrasce i dokaze da građani idu na posao  ili su vani radi zdravstvenih potreba.

- Obrazac se može preuzeti s web stranice Ministarstva unutarnjih poslova, svi koji moraju putovati, moraju ga ispuniti i ponijeti sa sobom - pišu lokalni mediji.

Oni koji ga nemaju, mogu ga ispuniti pred policijom koja će provjeriti istinitost deklaracije kasnije. A novčane kazne za one koji su prekršili pravila su visoke.

DRASTIČNE MJERE Cijela Italija je sad karantena! Premijer: 'Ostanite svi doma'

Među prvima su kažnjene dvije žene, koje su se upravo vratile iz Lombardije, koje su umjesto poštivanja karantene otišle u restoran proslaviti 8. ožujka, a zatim video objavile na Instagramu, hvaleći se da su uspjele zaobići zabrane narančaste zone u Lombardiji.

Kažnjena su i dva mladića koji su cijelu noć čekali u parkiranom automobilu u blizini zračne luke Bologna. Njih dvojica nisu htjeli odustati od odmora u Madridu te su unatoč zabrani, htjeli uzeti let. Bilo je i onih koji su, poput dvojice turista s Bergama, uspjeli stići do željenog odredišta, ali ih je policija uhvatila i poslala natrag,

- Bio je to vrlo težak dan - rekao je ministar unutarnjih poslova Italije nakon što je stigla vijest o potpunoj karanteni cijele zemlje. 

U HRVATSKOJ 12 ZARAŽENIH Korona karta: 108 zemalja ima virus, Italija kritično - iza Kine

- Nalazimo se u izvanrednoj situaciji i svaki građanin mora surađivati ​​s vlastima. Zamolio sam župane da rade institucionalne komunikacijske aktivnosti jer građani moraju imati jasne informacije. Želim poslati poruku mladim ljudima da ne riskiraju i ne izlaze u noćni život jer mogu nanijeti veliku štetu i drugim članovima obitelji. Provjeravaju ljude i na svim zračnim lukama, na ulazu i izlazu glavnih ruta u Milanu i u luci Venecija. U mnogim gradovima su postavili i termoskenere. Policajci patroliraju i gradom kako bi provjerili poštivanje sigurnosnih pravila u trgovinama, barovima i restoranima, piše La Repubblica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 74

  • 11.03.2020.

    prost policija prost prost bolnica prost virus prost

  • LUKAM10 LEGENDA 11.03.2020.

    Lako je nama običnim ljudima, i krepat, nego šteta za ove velike gazde firmi i uhljebe šta su se nakesali....

  • Zgstrong90 10.03.2020.

    Imamo srecu sto korona nije nas nesto opasna. Sada zamislite da mutira virus koji bi bio smrtonosan poput ebole a siri se kao gripa, ili da se pojavi soj gripe opasan kao spanjolka ili jos jaci... Pa civilizacija bi se urusila u danu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare