To je to što me zanima!

Košić župnicima: Vjernike na misama uputite da glasuju 'za'

Sisački biskup u pismu je pozvao župnike da ne podlegnu ''pritiscima onih koji ne vole život ni čovjeka ni Boga'' i uputio ih da vjernicima kažu da glasuju 'za'
Vidi originalni članak

Sisački biskup Vlado Košić početkom tjedna poslao je pismo svim župnicima, upraviteljima župa, rektorima samostalnih kapela te svim samostanima u Sisačkoj biskupiji, kojim ih poziva da vjernike obavijeste o "važnom referendumu o braku 1. prosinca" te da ih upute da na istom glasuju 'za'. 

Košić u pismu ističe kako je "brak zajednica žene i muškarca te najbolje mjesto za podizanje i odgoj djece i osnova obitelji kao temeljne jedinice svakog društva". 

- To je u skladu s Božjom voljom, to naša kršćanska vjera jasno zahtijeva - ističe sisački biskup. 

U pismu poručuje vjernicima i župnicima da ne podlegnu "pritisku onih koji ne vole život ni čovjeka ni Boga te iskrivljuju činjenice i smisao ovog referenduma".

- Tek izlaskom na referendum i izričitim opredjeljenjem ZA, izvojevat ćemo zaštitu za brak i obitelj u našoj Domovini - zaključuje Košić u naputku župnicima, piše Jutarnji list. 

>>> Ustavni suci u dilemi: Ocjena ustavnosti referenduma ili ne?

Idi na 24sata

Komentari 378

  • ObjektivniPromatrac 13.11.2013.

    Koliko su nasi predstavnici crkve brizni. Da se brinu ne bi narodu naplacivali krstenje, pricest, krizmu, vjencanje ili jos gore sahranu. Nema nista dzabe. Gdje to Isus naplati krstenje? U bibliji nigdje ne pise da je Ivan krstitelj naplacivao krstenje. To je teska kapitalisticka organizacija koja se brine da na bilo koji nacin drzi izvor svojih prihoda a to su navodni krscani koji jedni druge raspinju gdje stignu. Ne zna se koji svecenik bolje zivi, cast izuzecima, a sirotinju zaglupljuju necuvenim glupostima.

  • Dorica_2 13.11.2013.

    sto nasi popovi propovjedaju u crkvi,tko ce za sto glasati,pa valjda svatko zna sto i kako sve vise nasi popovi u crkvama vode politiku,a ne ono za cega su tamo

  • zaručnica 13.11.2013.

    Šta vas briga šta je rekao svečenik.. To nas vijernike zanima.. Mene ne zanima stav lgbt osoba!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare