To je to što me zanima!

Kosor: Brojke su znak da smo počeli plivati prema izlasku

Kosor misli da rast BDP-a u 2012. može biti i veći od očekivanih 2,5 posto, ako se pokrene većina projekata. U Turskoj se Kosor sastala s premijerom Erdoganom
Vidi originalni članak

Premijerka Kosor u Turskoj je rekla kako je rast BDP-a od 0,2 posto dokaz da smo počeli plivati prema izlasku iz krize i da su to prvi, ali dobri pokazatelji. Sigurna je da će rast u 2011. biti 1,5, a godinu kasnije 2,5 posto. Misli da može biti i veći, pokrene li se većina investicijskih projekata, javlja HTV. Smatra da nakon izlaska iz krize treba vidjeti što se još u strukturi gospodarstva može promijeniti. 

Ljubo Jurčić smatra pak da je ovaj rast rezultat statističke varke. BDP se računa zbrajanjem osobne, državne potrošnje, investicija i izvoza, od čega se oduzme uvoz. Uvoz pada jer pada potrošnja, što stvara lažnu sliku rasta. Jurčić je za Jutarnji rekao da su glavni pokazatelji industrijska proizvodnja i zaposlenosti, a obje su kategorije koje naglo padaju.

Turska i Hrvatska protiv podjele BiH

Kosor se u Ankari susrela s turskim premijerom Tayjipom Erdoganom te je nakon sastanka rekla kako se zauzimaju za opstanak i prosperitetnu budućnost BiH kao jedinstvene države s tri konstitutivna naroda. Govoreći o odnosima s Turskom, rekla je da u gospodarstvu imaju puno prostora za napredak.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • škorpion78 20.12.2010.

    plivat ćemo mi i u većim govnima u 2011.,ako te nesmijene

  • konjina 27.11.2010.

    onda siva vrati stan digni kredit i kupi si stan smeće hdz

  • JunFan 27.11.2010.

    Te brojke znače da smo na putu prema putu za put... uhmmm

Komentiraj...
Vidi sve komentare