To je to što me zanima!

Kosor dogovorila da hrana zbog PDV-a ne poskupljuje

Premijerka Kosor dogovorila je na sastanku s predstavnicima Agrokora, Podravke i drugih kako cijene osnovnih namirnica ipak neće poskupjeti
Vidi originalni članak

Neće biti poskupljenja prehrambenih proizvoda zbog rasta stope PDV-a na 23 posto. Dogovor je to premijerke Jadranke Kosor i najjačih proizvođača hrane: Agrokora, Podravke, Vindije, Lure, Atlantic Grupe, Kraša, Badela 1862, Klare, Mlinara i Vindije te VIRO-a. Predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak najavio je da će cijene pojedinih proizvoda i sniziti, ali kojih za sada nije želio otkriti.
Predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi napominje da to ne znači da se cijene neće podizati ako porastu cijene energenata, ako će rasti kamatne stope ili ako će se povećati nelikvidnost.
- Tržište će na kraju biti ono koje će presuditi kako će se kretati cijene. Ono što je bitno građani ne moraju zbog povećanja PDV-a očekivati eksploziju cijena - rekao je Tedeschi.
Kosor je još jednom pozvala sve gradove i općine, da po uzoru na Zagreb, ne dižu cijene komunalnih usluga.
Iako sindikati tvrde da su neki trgovci bili jako dobro informirani o povećanju PDV-a pa su prije tjedan, dva već podigli cijene, Kosor kaže da to nije moguće.
- Konzum sigurno nije povećao cijene niti jednog prozvoda unazad dva tjedna. Ako se uspoređuju cijene s prošlom godinom one su čak jeftinije nego prije 6 ili 12 mjeseci - rekao je Ivan Crnjac, potpredsjednik Uprave Agrokora. Do kraja tjedna Kosor će i s predstavnicima velikih trgovačkih lanaca razgovarati da ne podižu cijene zbog rasta PDV-a.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • giagia 29.07.2009.

    a ha ha

  • milangirl86 29.07.2009.

    Fucking Lier Bitch!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ribić 29.07.2009.

    Podsječa me na malo dijete, smije se, gleda te u oči i sere, a go... mi moramo zbrinjavati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare