To je to što me zanima!

Kosor: Karamarko pljuje po Vladi u kojoj je sam sudjelovao

Nije dobro da se javno iznose imena, jer izaslanici moraju glasati po savjesti. Nitko ne treba nikome polagati račune, što se tiče kandidata, rekla je Jadranka Kosor
Vidi originalni članak

Jadranka Kosor je nakon Velikog Trgovišća posjetila stranačke kolege u sjedištu županijskog HDZ-a u Krapini.

Aktualna predsjednica HDZ-a naglasila je da nije u kampanji, već je došla razgovarati s ljudima. Unatoč tomu što je novi predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek javno dao potporu kandidatu Tomislavu Karamarku, Kosor je rekla da ima podršku u Krapini te da nije čula da se zagorski HDZ opredijelio za Karamarka.

- Nije dobro da se javno iznose imena, jer izaslanici HDZ-a moraju glasati po svojoj savjesti. Glasanje je tajno, i nitko ne treba nikome polagati račune, što se tiče kandidata - rekla je Kosor, koja je u Krapinu došla u pratnji potpredsjednika stranke Vladimira Šeksa, glavnog tajnika Branka Bačića, kandidata za njezina zamjenika Andreja Plenkovića i predsjednika HVIDRA-e Josipa Đakića.

- Ja očekujem potporu, ali nikoga nisam zvala da glasa za ovog ili onog. Nisam dala ni jednu opasnu izjavu, poput Tomislava Karamarka koji sada pljuje po koalicijskoj Vladi u kojoj je i sam sudjelovao. Mislim da HDZ trebaju voditi oni koji su sada u vodstvu stranke, koji znaju misliti svojom glavom, i koji će HDZ dalje voditi hrabro, odvažno i s velikom odgovornošću - naglasila je Kosor.  


Idi na 24sata

Komentari 26

  • zvrcko 15.05.2012.

    Pljuc, pljuc.

  • leonarda1234 15.05.2012.

    karamarko je isto izgubio zdrav razum od svoje bolesne utrke za predsjednika. Iznenadnu zbrinutost za demokraciju od čovjeka koji je kao bivši ministar policije uhićivao mirne prosvjednike protiv vladajuće elite u zagrebačkoj Varšavskoj kršeći time njihova ljudska prava, kojeg se optuživalo za prekomjernu upotrebu sile, koji je novim kadrovima netom prije predaje vlasti pokušao zadržati kontrolu nad policijom i nakon izbora i koji je represivni aparat pokušao iskoristiti u predizborne svrhe sad je velika faca. Karamarko će u javnosti teško moći pobjeći od činjenice da je poput svoje suparnice, aktualne šefice HDZ-a Jadranke Kosor, učenik iste škole koja nema veze s demokracijom.

  • alexbih 15.05.2012.

    Je li se Karamarko pobojao da će ga Glavašev kamarad na Bleiburgu i izravno prozvati zbog toga što šef HDSSB-a ne nazoči komemoraciji nego je gleda na ekranu u mostarskoj Ćelovini? Je li sebe htio zaštititi ne samo od zvižduka blajburških hodočasnika, nego i od pomisli na Glavaševo likovanje, koje bi u tom trenutku bilo veće od Karamarkove nelagode? Bi li njegov pijetet prema »tisućama nevinih ljudi, čija smrt traži istinu i pravdu, sjećanje i oproštenje, ali ne i zaborav« izdržao najezdu opsesivnih misli o ključnoj Glavaševoj ulozi na prošlim izborima za predsjednika HDZ-a? Je li strah od blamaže bio toliki da je Karamarku, kao počasnom članu Počasnog blajburškog voda, postalo svejedno tko će na komemoraciji govoriti umjesto njega? Je li zadovoljan kako ga je zamijenio kolega povjesničar Zlatan Hasanbegović i jesu li mu riječi tog bivšeg predsjednika Mladeži HČSP-a da će »budući sastav Sabora predstavljati istinsku narodnu volju« došle kao melem na ranu zadobivenu izbornim porazom? Drži li Karamarko da je Bleiburg pravo mjesto za recikliranje dežurne podvale o »istinskoj narodnoj volji« koja se iz neznanih razloga odbija pokazati na izborima? Ili misli da postoji efikasniji način da se, u ime mrtvih, manipulira živima?kraj teksta

Komentiraj...
Vidi sve komentare