To je to što me zanima!

Kosor: "HDZ u Zagrebu neće ići u koaliciju s drugom Titom"

Ne postoji niti jedan posto šanse da HDZ bude u koaliciji s drugom Titom, kako HDZ-ovi zastupnici u kuloarima zovu Milana Bandića, rekao je Darinko Kosor
Vidi originalni članak

Predsjednik Skupštine i HSLS-a Darinko Kosor ne vjeruje da će ga HDZ smjenjivati i ući u koaliciju s listom Milana Bandića u Zagrebu i tako formirati novu vlast u Zagrebu koja će podržavati "novu gradonačlenicu" Vesnu Kusin. 

Nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iz istražnog zatvora razvlastio svoju dosadašnju zamjenicu Sandru Švaljek i predao "ključeve grada" Kusin, iz HDZ-a i iz Bandićeve liste su stigle neslužbene najave o suradnji.

- Ne postoji niti jedan posto šanse da HDZ bude u koaliciji s drugom Titom, kako HDZ-ovi zastupnici u kuloarima zovu Milana Bandića – kaže Darinko Kosor.

Kosor vjeruje Karamarku i njegovim izjavama

On se referira i na jučerašnju izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da stranka neće loviti u mutnom u Zagrebu i iskoristiti košmar u glavnom gradu za svoju korist.

- Ne treba podcjenjivati moje državne partnere HDZ i treba vjerovati da neće loviti u mutnom – smatra Kosor.

Ne boji se smjene

Upitan ipak boji li se da će ga sljedeći mjesec smijeniti ujedinjena Bandićeva lista koja je s njim raskinula koaliciju, HDZ i HSU rekao je "tko s politikom dolazi, s politikom može i otići", ali je ponovio da vjeruje da do koalicije koju zagovaraju gradski HDZ-ovci neće doći.

HDZ je inače jučer zajedno s Bandićevom listom odbio Kosorov prijedlog odvajanja Ureda za kulturu od sporta i obrazovanja, što bi trebao biti jasan signal da ga ne podržavaju.

- Do odvajanja će doći za tri mjeseca i HDZ je rekao da će to tada podržati – uzvraća Kosor.

Ne žele podnijeti ostavke i ići na nove izbore

U Zagrebu je političko-pravni kaos nakon pritvaranja Bandića i raskida koalicije liste njegove birača s Kosorom. Nitko nema većinu u Skupštini, ali zastupnici ne žele podnijeti ostavke i ići na nove izbore. 

Idi na 24sata

Komentari 125

  • mestar 28.03.2015.

    Hm. sdp kukurikavci, hdz sve je to ista bagra mislim da su snage jednake u Remetincu a bilo bi malo mjesta tamo i za jedne i druge da drzavno sudstvo nije pod njihovom kontrolom.

  • user_420455 28.03.2015.

    Mi smo Hrvati !!! HDZ !!! HDZ !!! HDZ !!!

  • ilmare 28.03.2015.

    Jadni zagrepčani,tko vas vodi. A mi ,splićani ,mislili da imamo gore od vas...

Komentiraj...
Vidi sve komentare