To je to što me zanima!

Kosor: Podzemlje radi, ali zato radi i pravna država

Registar branitelja na sreću nije vani. Radi se o uratku paraobavještajnog podzemlja. Podatke je otuđio netko iz samog sustava, kazala je Kosor
Vidi originalni članak

Od ranog jutra u srijedu premijerka Jadranka Kosor na sastanku je s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom i ministrom branitelja Tomislavom Ivićem. Objavu dijela Registra branitelja, komentirala je premijerka Jadranka Kosor koja smatra da nije slučajno što su ti podaci javno objavljeni.
- Registar branitelja, na sreću, nije vani. Naša je ocjena da se radi o uratku paraobavještajnog podzemlja i to Vlada neće tolerirati - izjavila je Kosor. Zadovoljna je što to stajalište dijeli s predsjednikom Josipovićem, ali i što nadležna tijela provode istragu te što su podnesene kaznene prijave Državnom odvjetništvu od kojeg očekuje brzu reakciju. Potvrdila je da je podatke otuđila 'osoba u samom sustavu' i napominje da je prva zadaća ustanoviti kako su podaci otišli iz sustava.
- Ali priča je puno ozbiljnija nego se može na pravi pogled činiti. No, mi ćemo pokazati što znači kad pravna država funkcionira. Podzemlje radi, ali radi i pravna država - rekla je. Ističe da su to poruke podzemlja, koje pokušava učiniti sve za destabilizaciju sustava. Ponovila je da je objava Registra protuzakonita i protuustavna i ustvrdila da ne postoje nikakve inicijative za njegovu objavu. Kosor je sigurna da će se brzo doći do imena onih koji su otuđili dio podataka.
- To je vlasništvo Republike Hrvatske i nitko ne može protuustavno i protuzakonito objavljivati bilo koji podatak koji je zaštićen – kaže Kosor. Iz Vlade su poručili da je onaj tko je objavio Registar počinio više kaznenih djela, te mu prijeti zatvor. Navodno je riječ o podacima starima tri godine, što znači da je možda netko još tada došao do njih, i do sada ih “čuvao” i čekao pravi trenutak za objavu.
- Prema zakonima registar se ne smije objaviti i to treba poštovati. Velika većina zemalja ga nije objavila - zaključuje Jandroković.

U REGISTRU MILINOVIĆ, ŠKORO, MIROSLAV TUĐMAN...
Članovi aktualne Vlade zajedno imaju nešto više od šest godina braniteljskog staža. Pola od toga otpada na ministre-liječnike, kojima je radni staž za vrijeme rata po odluci Ministarstva ubrojen u braniteljski. Branitelji su tako bili ministri Darko Milinović, Ivan Šuker, Petar Čobanković, Božidar Pankretić, Božidar Kalmeta, Damir Bajs, Ivan Šimonović, Radovan Fuchs i Tomislav Ivić, prenosi Novi list. U Registru je i Miroslav Škoro, koji je bio u 3. gardijskoj brigadi. Na popisu je i sin prvog hrvatskog predsjednika, Miroslav Tuđman, koji je bio u 1. hrvatskom gardijskom zboru - Zagreb te u MORH-u. Premijerka Jadranka Kosor navodno nije u registru. Najduži staž od ministara obrane imao je Gojko Šušak i to od 4. ožujka 1991. do 30. lipnja 1996. godine. Stranici www.registarbranitelja.com u srijedu je gotovo nemoguće pristupiti.

JASTREB: OBJAVA JE POTICAJ DA VLADA RIJEŠI PROBLEME
Branitelj Branko Borković, poznatiji kao Mladi Jastreb, čestita onima koji su uspjeli objaviti registar branitelja.
- Objava registra je veliki poticaj vlasti da riješi probleme koje je sama napravila - izjavio je Mladi Jastreb za Dnevnik.hr.

REGISTAR BRANITELJA OBJAVILI PREKO SERVERA U SAD-u

OBJAVILI REGISTAR PA IM PALA STRANICA

Idi na 24sata

Komentari 111

  • plavi_ 07.04.2010.

    JA Hrvatski branitelj iz Rijeke ..želim znati ko je bio a ko nije ,a da nosi penziju i bilo kakve olakšice koje ja nemam...

  • baha 07.04.2010.

    EUROPA I CIJELI SVIJET MORAJU POMOĆI građanima Hrvatske koji trpe politiku HDZ-a....... Ovo se više ne može i ne smije trpjeti...!!!!

  • mm555 07.04.2010.

    garant carnet redirecta po naredbi uskoka

Komentiraj...
Vidi sve komentare